Hozzávalók:
- 2dl Milli Főző tejkrém 3%
- 30dkg rizottó rizs
- 10dkg sonkahagyma (ha nincs vöröshagyma is megteszi)
- 2dl fehérbor
- ½ dl olívaolaj
- 1 dkg friss zsályalevél
- 10 dkg parmezán lereszelve
- 4 db vilmoskörte
- 8 dkg ruccola
- 1 db citrom
- 4dl húsleves
- 3 dkg cukor
- fahéj; szegfűszeg; só; bors.
A körtéket vágjuk kockára, a héjukból és a magházukból készítsünk pedig fűszerkivonatot. A vízhez adjunk hozzá citromot, fahéjat, szegfűszeget, sót, cukrot. Amikor az ízek már alaposan összeértek, szűrjük le a fűszermixünket. Adjuk hozzá a kockára vágott körtét és az egészet együtt forraljuk össze.
Magasfalú serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat. Amíg felhevül, vágjuk össze a hagymát, majd tegyük rá a hagymát az olajra, majd lassan kanalazva adjunk hozzá forró húslevest. Egy palack Sauvignon Blanc-t osszunk ketté. A megfonnyadt hagymához adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel 2 dl fehérborral. Miután a bor elpárolgott, adjuk hozzá a körtét és a levét, majd várjunk egy keveset. Amikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult, öntsük rá a Milli Főző tejkrémet. A tejkrémben az a trükk, hogy nagyon alacsony a zsírtartalma, mégis tökéletesen helyettesíti a főzőtejszínt. Végül hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és a friss zsályaleveleket. Az egészet még egyszer forraljuk össze, és már tálalhatjuk is!
A zsályás-körtés rizottót mélytányérba öntjük, megszórjuk egy kis ruccolával, és szeletelt parmezánnal!
Jó étvágyat!
Itt most meg is nézheted,
Még több recept: