Hozzávalók:
- 20 dkg amaretti keksz (nagyobb élelmiszerboltokban kapható)
- 4 tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez
Elkészítés:
Törjük össze egy nagy tálban a kekszet, adjuk hozzá a lisztet és a kakaót. Keverjük el a tojásokat a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejet is. Öntsük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, és botmixerrel keverjük teljesen homogénre. A masszát (kifejezetten folyékony, ne ijedjünk meg!) kivajazott, kilisztezett, nem kapcsos tortaformába öntsük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. Bogyós gyümölccsel vagy – ha van – eperrel kínáljuk.
Jó tudni! Az amaretti tulajdonképpen egy olasz aprósütemény, afféle mandulás keksz/puszedli, amit akár otthon is elkészíthetünk, de sokkal egyszerűbb készen megvásárolni. Süteményalapnak vagy egyszerűen kávé mellé is nagyon finom. |