Gasztro

Panzanella – toszkán kenyérsaláta

A toszkán kenyérsaláta jó példa a falusi olasz konyha takarékosságára, hiszen az alapja a száraz kenyér, amelyet a lédús paradicsom és az extra szűz olívaolaj varázsol újra fogyaszthatóvá. Legalább három órával étkezés előtt készítsük el, hogy a kenyér megszívhassa magát.

Hozzávalók:

  • 25 dkg jó minőségű, száraz fehérkenyér
  • 5 darab érett paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • fél kígyóuborka
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • egy csokor friss bazsalikom
  • extra szűz olívaolaj
  • fehérborecet
  • só, bors

Panzanella - toszkán kenyérsaláta

Elkészítés:

Kockázzuk fel a kenyeret, a paradicsomot és az uborkát. Rusztikus étel, lehet mindent jó nagyra vágni. Keverjük össze az alapanyagokat, és locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal és egy kis borecettel.

Adjuk hozzá a felszelt lilahagymát, a fokhagymát, az összetépkedett bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk pár órát állni a hűtőben.
Csak jó minőségű alapanyagból érdemes készíteni!

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top