Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 20 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 400 g paradicsomszósz
- peperoncino (piros, erős paprika)
- só, bors
- olívaolaj
- érett juhsajt (pecorino)
Elkészítés:
A felkockázott hagymát és szalonnát olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá az erős paprikát.
Öntsük fel a borral és a paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, majd takarékon főzzük 30 percig a szószt, amíg be nem sűrűsödik, és az alkoholos íz kifő belőle.
Ha kész a szósz, főzzük ki a tésztát, majd keverjük össze a szósszal, és reszeljünk rá juhsajtot.
Jó tudni! Az amatriciana a jellegzetes olasz tésztaszószok közé tartozik, nevét arról kapta, hogy az amatricei asszonyok módjára, azaz eredetileg borsba hempergetett, sós tokaszalonnával és friss paradicsommal készítették. |
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |