Gasztro

Penne all’amatriciana

Ez az olasz tészta garantáltan ízleni fog a magyaros ízeket kedvelő húsimádóknak is. Az amatriciana-szósz elkészítése hasonlóan indul, mint egy jó pörkölt: szalonnát és hagymát pirítunk, adunk hozzá erős paprikát, majd az alapot felöntjük vörösborral. Ízletes és tartalmas, hamisítatlanul olasz.

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 20 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 400 g paradicsomszósz
  • peperoncino (piros, erős paprika)
  • só, bors
  • olívaolaj
  • érett juhsajt (pecorino)

Penne all'amatriciana

Elkészítés:

A felkockázott hagymát és szalonnát olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá az erős paprikát.
Öntsük fel a borral és a paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, majd takarékon főzzük 30 percig a szószt, amíg be nem sűrűsödik, és az alkoholos íz kifő belőle.

Ha kész a szósz, főzzük ki a tésztát, majd keverjük össze a szósszal, és reszeljünk rá juhsajtot.

Jó tudni!
Az amatriciana a jellegzetes olasz tésztaszószok közé tartozik, nevét arról kapta, hogy az amatricei asszonyok módjára, azaz eredetileg borsba hempergetett, sós tokaszalonnával és friss paradicsommal készítették.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top