Gasztro

Gesztenyés muffin

Hozzávalók:

  • 300 g liszt,
  • fél kiskanál szódabikarbóna,
  • egy csipetnyi só
  • 125 g margarin (szoba-hőmérsékletű),
  • 15 dkg barna cukor,
  • 2 egész tojás,
  • 125 g gesztenyemassza,
  • 5 dkg aszalt meggy vagy áfonya,
  • 5 dkg csokoládépasztilla,
  • 5 dkg kókuszreszelék,
  • 1 dl tej.

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöt locsold le kevés forró vízzel, és hagyd ázni benne.
A muffinformákat vajazd ki, és szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, a kókuszreszelékkel és egy csipetnyi sóval.

A cukrot keverd krémesre a tojásokkal. Reszeld bele a gesztenyemasszát. A tészta állagán kevés tej hozzáadásával lazíthatsz. Ezt a masszát fakanállal forgasd a lisztes keverékhez. Szórd bele a lecsöpögtetett aszalt meggyszemeket, a csokoládépasztillát, és a tésztát kanalazd a muffinformákba. A formákat töltsd meg 2/3 részig.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top