Gasztro

Ettől lassú az anyagcseréd! 3 durva diétahiba

3 komoly diétahiba, amelytől lelassul az anyagcsere, és sokkal nehezebb a fogyás!

1. Túl keveset eszel. Ahhoz, hogy fogyj, természetesen csökkentened kell a kalóriabevitelt, de nagyon fontos, hogy ezt ne vidd túlzásba. Ha naponta körülbelül 1200 kalóriánál kevesebbet eszel, az anyagcseréd behúzza a féket. Ráadásul a szervezet azonnal megkezdi az izomszövet lebontását, hogy energiához jusson, pedig az izmokra nagy szükség van a kalóriaégetéshez!
Egyél naponta ötször, úgy 3-4 óránként: a reggeli, az ebéd és a vacsora körülbelül 3-400 kalóriát tartalmazzon, a tízórai és az uzsonna pedig 100-150 kalóriát.

2. Az ételeidben nincs elég fehérje. A fehérjének minden étkezésnél ott kell lennie a tányéron, mivel a szervezetnek nagy szüksége van rá az izomtömeg fenntartásához, esetleg növeléséhez. A fehérje ráadásul a kutatások szerint 35 százalékkal is felgyorsíthatja az étkezések utáni kalóriaégetést.
Válassz a sovány hús, a hal, a diófélék vagy a sovány tejtermékek közül.

Egyél minél gyakrabban zsírszegény halhúst!
Egyél minél gyakrabban zsírszegény halhúst!

 

3. Kevés a szervezetedben a D-vitamin. A D-vitamin szintén az anyagcserét gyorsító, a kalóriaégetést segítő izomszövet fenntartásához járul hozzá.
Egyél minél gyakrabban zsírszegény halhúst, tofut, tojást, és sétálj mindennap a szabad levegőn, félárnyékban, hogy a napfény is hozzájárulhasson a D-vitamin képződéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top