Kártyalapok |
Hozzávalók:
A tésztához:
• 30 dkg liszt
• 20 dkg vaj
• 10 porcukor
• 1 tojássárgája
• 1 mokkáskanál vaníliás cukor
• 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
A töltelékhez:
• 1 kis üveg sárgabaracklekvár
A szóráshoz:
• porcukor
Elkészítés:
1. A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
2. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és téglalapformával kiszaggatjuk.
3. Minden második forma közepét gyűszűnyi nagyságú, szív alakú kiszúróval kilyukasztjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.
4. Kihűlés után a ki nem lyukasztott formákat megkenjük lekvárral, a lyukas lapokat porcukorral megszórjuk, és a lekváros lapra ráragasztjuk.
Sárgabarackos csók |
Hozzávalók:
• 25 dkg aszalt sárgabarack
• 20 dkg liszt
• 2 teáskanál sütőpor
• 10 dkg dió
• 8 dkg cukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 15 dkg puha vaj
Elkészítés:
1. Az aszalt sárgabarackot felaprítjuk, és összekeverjük a lisztel, a dióval, a sütőporral és a kétféle cukorral.
2. A vajat a 2 tojással krémesre keverjük, és hozzáadjuk a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsire dió nagyságú halmokat rakunk a tésztából.
3. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 11-12 percig sütjük.
Kókuszos habcsók |
Hozzávalók:
• 3 tojásfehérje
• 200 g porcukor
• 220 g kókuszreszelék
• 1 tk. reszelt narancshéj
• 1 tk. citromlé
• csipetnyi só
Elkészítés:
1. A sütőt 140 fokra előmelegítjük, a tepsit pedig kibéleljük sütőpapírral.
2. A tojásfehérjét a sóval, cukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a reszelt narancshéjat.
3. A masszából teáskanál segítségével kis halmokat helyezünk a tepsibe.
4. A habcsókokat kb. 20 perc alatt világossárgára sütjük.
5. A kikapcsolt sütő ajtaját félig nyissuk ki, és a habcsókot hagyjuk 30 percig hűlni.
A receptekért és a fotókért köszönet: Fincsi.hu » |
Gasztroforradalmár-nők: interjú kedvenc gasztrobloggereinkkel » |