Gasztro

Isteni teasütemények – 3 kipróbált recept

Mennyei kókuszos habcsók, lekvárral ízesített "kártyalap" és egy aszalt sárgabarackkal megbolondított édesség vasárnapi receptajánlónkban…
Kártyalapok

Hozzávalók:

A tésztához:
• 30 dkg liszt
• 20 dkg vaj
• 10 porcukor
• 1 tojássárgája
• 1 mokkáskanál vaníliás cukor
• 1 mokkáskanál reszelt citromhéj

A töltelékhez:
• 1 kis üveg sárgabaracklekvár

A szóráshoz:
• porcukor

3 isteni teasütemény

Elkészítés:

1. A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

2. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és téglalapformával kiszaggatjuk.

3. Minden második forma közepét gyűszűnyi nagyságú, szív alakú kiszúróval kilyukasztjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.

4. Kihűlés után a ki nem lyukasztott formákat megkenjük lekvárral, a lyukas lapokat porcukorral megszórjuk, és a lekváros lapra ráragasztjuk. 

 Sárgabarackos csók


Hozzávalók:

• 25 dkg aszalt sárgabarack
• 20 dkg liszt
• 2 teáskanál sütőpor
• 10 dkg dió
• 8 dkg cukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 15 dkg puha vaj

Isteni teasütemények - 3 kipróbált recept


Elkészítés:

1. Az aszalt sárgabarackot felaprítjuk, és összekeverjük a lisztel, a dióval, a sütőporral és a kétféle cukorral.

2. A vajat a 2 tojással krémesre keverjük, és hozzáadjuk a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsire dió nagyságú halmokat rakunk a tésztából.

3. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 11-12 percig sütjük.

Kókuszos habcsók

Hozzávalók:

• 3 tojásfehérje
• 200 g porcukor
• 220 g kókuszreszelék
• 1 tk. reszelt narancshéj
• 1 tk. citromlé
• csipetnyi só

3 isteni teasütemény

Elkészítés:

1. A sütőt 140 fokra előmelegítjük, a tepsit pedig kibéleljük sütőpapírral.

2. A tojásfehérjét a sóval, cukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a reszelt narancshéjat.

3. A masszából teáskanál segítségével kis halmokat helyezünk a tepsibe.

4. A habcsókokat kb. 20 perc alatt világossárgára sütjük.

5. A kikapcsolt sütő ajtaját félig nyissuk ki, és a habcsókot hagyjuk 30 percig hűlni.

A receptekért és a fotókért köszönet: Fincsi.hu »


3 isteni teasütemény

A 8 legjobb konyhás webshop »

3 isteni teasütemény

6 tuti szakácskönyvlelőhely Budapesten »

3 isteni teasütemény

Gasztroforradalmár-nők: interjú kedvenc gasztrobloggereinkkel »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top