Gasztro

A 22 legjobb szakácskönyv

A csúcsgasztró nemcsak a szájnak, de a szemnek is ékesen szólhat. Akár a saját gyomrod is megajándékozhatod ezekkel az "ínycsiklandozó" könyvekkel. A legjobbakból válogattunk!
 Édesszájúaknak

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraCsokoládés édességek kiskönyvtára – 8 kötet díszdobozban

Hogy mit rejt a csalogató díszdoboz? Nyolc könyvecskét, tele bámulatos csokoládéreceptekkel, ámulatba ejtő színes fotókkal. Vannak közöttük régimódi csokoládék, krémesek és elegánsak, ropogósak és extravagánsak – Gombóc Artúr is komolyan zavarba jönne a kínálat láttán. A receptekre pedig a Larousse kiadó vállal garanciát – az általuk felkért francia cukrászok és szakácsok tollából születtek a finomságok. A könyvek tárolására szolgáló díszdoboz titkos fiókja aprócska receptfüzetet rejt, melybe mindenki beleírhatja saját, kedvenc receptjeit. Pazar ajándék – csak legyen szívünk megválni tőle!
Ára: 6990 Ft
Kiadó: Corvina Kiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »


Stéphan Lagorce: Csokoládé

Hasonlóan ütős ajándék a küllemében is hatalmas tábla csokoládéra emlékeztető könyv, amibe legszívesebben azonnal beleharapnánk, annyira élethűre sikeredett. Ehelyett azonban jobban járunk, ha fellapozzuk, a csokoládékóstolás kézikönyve ugyanis 40 csokoládés recepttel és ínycsiklandó fotókkal, trükkökkel, ötletekkel, tanácsokkal csábít. Mutatós, exkluzív csomagolású kiadvány, minden csokirajongó bibliája!

A legjobb szakácsönyvek karácsonyra

Ára: 5490 Ft
Kiadó: Geopen Kiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraVáncza József: A mi süteményeskönyvünk

A nosztalgikus hangulatú könyvben szereplő finomabbnál finomabb sütik elkészítésekor a konyhát az ínycsiklandozó illatok mellett a századelő varázslatos világa is átjárja majd.
1925-ben vették lajstromba a „Váncza sütő-krémpor” védjegyét, később pedig sokféle kitűnő – konyhatündérek számára cseppet sem ismeretlen – magyar termék (sütőpor, vanillincukor, szalalkáli, főzős vanília- és csokoládéízű krémpor, hidegen kikeverhető krémek és pudingok) megalkotását. A nosztalgiakönyv Váncza József receptjeit az eredeti rajzokkal, de új tematikus rendbe helyezve közli.
Ára: 3900 Ft
Kiadó: Holnap Kiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Frédéric Robert: Alain Ducasse konyhaművészete – Desszertek és cukrászat

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraAlain Ducasse a francia konyha egyik legnagyobb jelenkori alakja, az egyik legnyitottabb szakács, aki figyel a világ ízeire is. Ezúttal a desszertkészítés és a cukrászat világába vezet be bennünket. Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák – semmi sem maradt ki a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételeknek. A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Könyvünk egyszerre konyhatechnikai ismertetés, enciklopédia, ugyanakkor a világ ízeire nyitott mű is, mivel számtalan desszertet ajánl Olaszországból és az angolszász világból is.

A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát s vele az eredeti aromákat. Nincs cukortúladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan elkészíthető legyen. A cukrászat nemcsak pontosságot, hanem ösztönösséget és rögtönzést is igényel. Ez a könyv a hagyományos és modern cukrászat szintézisét adja.

Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »
Ára: 7500 Ft
Kiadó: Alexandra Kiadó


Bangó Margit: Édes pillanatok

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraBangó Margit kezében nemcsak a mikrofon, de a sodrófa is jól áll. A Magyar Örökség- és Kossuth-díjas művésznő, bár nem tartja magát hivatásos szakácsnőnek, házias receptjeivel hiteles módon közvetíti a tradicionális gasztronómiát. Karácsonyra – stílszerűen –  egy süteményeskönyvvel lepett meg bennünket, illetve saját ajánlása szerint leginkább azoknak a fiatal hölgyeket, akik gyorséttermekbe szaladgálnak, mert nincs idejük főzni, és elfáradnak, mire munka után hazaesnek.
Olyan, Magyarországon hagyományos, házias sütemények kaptak helyet a könyvben, amelyekkel évtizedek óta várják a nagymamák a családot. Ezeket a népszerű finomságokat, a művésznő konyhai titkaival és családi fejlesztésű receptjeivel kiegészítve, könnyedén el tudja készíteni bárki. A kötetben található harmincegy recept nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik, és abban a tematikában, hogy az élet minden helyzetére javasol egy-egy jól bevált finomságot, legyen az vendégvárás, vasárnapi ebéd, születésnap, ünnep, vagy akár egy sima hétköznap.
Ára: 4990 Ft
Kiadó: EMI Zenei Kft.
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraPapp Emese összegyűjtötte 100 kedvenc süteményét, így a Nők Lapja Konyha magazin kedvenc cukrászának receptjeit már könyv formájában is kezünkbe vehetjük. A navigálást fejezetek segítik, amelyeket fellapozva azonnal ötleteket kapunk arra, mit süssünk, ha csak egy tepsi áll rendelkezésünkre, vagy éppen gyerekzsúrt tervezünk. A többszörösen lepróbált recepteket a leírások alapján kezdők is el tudják készíteni, de haladók is találnak benne számukra izgalmas kihívásokat. Ajánljuk amatőr érdeklődőktől kezdve a profi nagymamákig mindenkinek, aki szeretné elkápráztatni családját saját kezűleg sütött, mennyei süteményeivel, vagy éppen meg akarja tudni, miként lehet otthon elkészíteni a cukrászdai desszerteket.
Ára: 3900 Ft
Kiadó: Sanoma Budapest Kiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

 Borkedvelőknek

David Kamp, David Lynch: Borsznobok szótára
A borászati szakismeretek nélkülözhetetlen lexikona

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraBorsznob: szakkifejezés a bor olyan megszállottjaira, akik számára a borfogyasztás mellékes élmény a borról való misztikus ismeretek felhalmozása közben.
Mivel az alcím megtévesztő lehet, szerencsés, hogy ezt a definíciót már a könyvecske címoldala is kiemelt formában tartalmazza. Ez ugyanis segít elkülöníteni az iránta való érdeklődést, mondjuk a borásznak szóló tényleges szakkifejezés-gyűjteménytől. Bár a kettő között van némi érintkezés, sőt átfedés is, ám a borsznob mégis legalább annyira különbözik a borásztól, mint a bélyeggyűjtő a postamestertől. Aki figyelemmel kíséri a témát, tudja, hogy széles e világ tele van borsznobokkal. Akik jelentős arányban nem is bortermelő országban élnek. A szőlőhöz, a borkészítéshez sem túlzottan értenek. Csak a forgalomban lévő borok – javához. Számukra készült ez a kis összeállítás. És azok számára is, akik szívesen olvasnak borral kapcsolatos műveket, na meg azoknak is hasznukra válik, akik borfogyasztóként előbb-utóbb valamennyire borsznobbá válnak. A lexikont frissítőként grafikák díszítik, keretbe foglalt oldalai pedig segítenek elmélyíteni a könyv jellegéhez igazodó mennyiségű, tehát rövidre fogott ismereteket.
Kiváló ajándékkötet, éppen olyan mámorító és szikrázó, mint egy jó évjáratú Taittinger, csak sokkal olcsóbb… és sokkal mulattatóbb.
Ára: 2490 Ft
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »


Herczeg Ágnes: Borok a konyhában

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraHerczeg Ágnes 10 éve foglalkozik borokkal, rendszeresen bírál borversenyeken, publikál szaklapokban, a 2010-es Borkalauz egyik szakértője, dolgozik szakfordítóként és lektorként is. Férjével és lányával Budapesten él, de rengeteg időt tölt a hazai és a nemzetközi borvidékek felfedezésével.
Hiánypótló mű született a kezei alatt, amely úgy tesz tanúbizonyságot elhivatottságról és szakértelemről, hogy közben közérthető stílusban és igényes tálalással segít eligazodni a sokszor még a szakembereknek is komoly fejfájást okozó kérdésekben. Ráadásul befektetésnek sem utolsó, mert akár már egy vacsora alatt is megtérülhet az ára, ha tudjuk, hogy az ételünkhöz milyen bort érdemes választanunk.

És hogy mit mond róla Mautner Zsófia, a Chili & Vanília szerzője?
„Rongyosra fogom használni ezt a könyvet! Saját szememmel néztem végig, amint Herczeg Ágnes és csapata heteken át csak kóstolta és kóstolta a több ezer ízkombinációt. Egyszerűen nincs ma Magyarországon még egy kötet, amely a bor-étel párosításhoz ennyire hiteles útmutatást tudna adni.
Ára: 4900 Ft
Kiadó: Alexandra Kiadó
Interjú Herczeg Ágnessel »
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

 Kedvenceink könyvei

Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraAnglia népszerű sztárszakácsa ezúttal ismeretlen vizekre evezett. Új könyvének témáját azok az emberek adták, akik azt állították, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Voltak szép számmal, így Jamie megírta ezt a könyvet, hogy megtanítsa őket főzni. Meg téged, engem, minket. Egyszerűen és gyorsan.
Szóval ha nem hitted, hogy valaha is megtanulsz főzni, akkor hallgass Jamie-re! Vedd ezeket a recepteket, nézd meg szép sorjában az elkészítésüket lépésről lépésre bemutató színes fotókat, és garantáljuk, hogy 24 órán belül valami tényleg finomat fogsz összehozni. Egyszerű hozzávalókból ízletes ételeket főzni ugyanis alapvető emberi készség. Ha ezt megtanulod, nemcsak pénzt takarítasz meg, nemcsak jó mókában lesz részed, de sokat tehetsz családod és barátaid egészségesebb táplálkozásáért is. Ha meg már rákaptál, miért ne taníthatnád meg a többieknek is?
Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól Jamie segítségével.
Ára: 6500 Ft
Kiadó: Park Kiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Bereznay Tamás: Németország ízei
    
A legjobb szakácsönyvek karácsonyra A Nők Lapjában vezetett rendkívül népszerű rovata révén hetente több százezer olvasóhoz jutnak el Bereznay Tamás fantáziadús, mégis egyszerű receptjei, a Köztársasági Elnöki Hivatal, illetve a patinás Kárpátia étterem szakácsaként pedig azt is elmondhatja magáról, hogy diplomaták és koronás fők nyalták meg mind a tíz ujjukat egy-egy általa összeállított vacsora után.
A magyar gasztronómiai élet közkedvelt figurája ezúttal határainkon túlra kalandozott: Németország legjobb ízeit gyűjtötte egy csokorba. Az egyes fejezetek egy-egy tartományt járnak körül. Az adott régió turisztikai, kulturális és gasztronómiai ismertetése után 3-3 recept következik, melyekben Bereznay Tamás interpretálja az adott tájegység ízeit, hagyományait, jellegzetes ételeit. A könyv így egyszerre könnyed útikönyv és izgalmas, sokoldalú szakácskönyv.
Ár: 4990 Ft
Kiadó: Boook Kiadó
Bővebb ismertető a könyvről és interjú Tamással »
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraKylie Kwong: Szívvel-lélekkel főzni
Nyugati ízek, keleti technikák

Akik szeretik az édes, savanyú, sós és csípős ízek harmóniáját, azok számára Kylie Kwong könyve kötelező olvasmány. A tévéműsorai, szakácskönyvei és saját sydney-i étterme révén világhírűvé vált ausztrál–kínai származású séf keleti kulináris gyökereinek hangsúlyozása mellett a nyugat-európai, a mediterrán és a keleti konyhák világába vezeti el az olvasót. A kötetben szereplő változatos fűszerezésű, a legfrissebb és legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készült ételek nyugati ízek és keleti technikák kombinációját mutatják be, de szerepel köztük klasszikus kínai étel és családi recept is.

A Szívvel-lélekkel főzni Kylie legkedvesebb ételeinek receptjeit tartalmazza – legyen az akár egyszerű tészta, nagyszabású családi ebéd többféle fogása vagy koktélpartihoz illő, könnyű ropogtatnivaló –, hogy aztán a különböző ízvilágok változatos kombinációjával elkápráztassuk vacsoravendégeinket.
Ára: 3999 Ft
Kiadó: Alexandra Kiadó
Recept a könyvből »
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

 Csúcsgasztronómiai kiadványok

Thomas Keller: Bouchon – A legfinomabb bisztróételek egy világhírű séf tálalásában

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraThomas Kellernek, a világhírű French Laundry tulajdonosának és séfjének a bisztrókonyha a szenvedélye, ezért is nyitotta meg a Bouchon éttermet, amely mára szintén fogalommá vált.

Hitvallása szerint a főzés művészetének titka, hogy a legegyszerűbb alapanyagokból is kitűnő ételek készíthetők. Hiszi, hogy a bisztrókonyha magában foglalja a nagylelkűség, a gazdaságosság és az egyszerűség kulináris szellemiségét. Ételei nem csupán a testet táplálják, de a lelket is. A sztárszakács ebben a gyönyörű kiadványban azt a tudást nyújtja át most nekünk, amit a Bouchonban felszolgált egyszerű, de nagy odafigyeléssel készített ételekről tudni érdemes.
Ára: 7800 Ft
Kiadó: Alexandra Kiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraBíró Lajos: Sok vagyok

A magyar gasztronómia fenegyereke, nagyszájú, okos és szórakoztató. Bíró Lajos igazi „szakma-narkós”, a legtrendibb séfek izgága doyenje, és bár ő ezt kikéri magának, bevallja, hogy nagyon élvezi. Botrányos finomságai, pofátlan ínyencségei 153 válogatott receptje, életének izgalmas, olvasmányos sztorijai, szakmai hitvallása, életfelfogása hamar meghódítják a mai hedonista „krúdygyulákat” éppúgy, mint a divatos, sznob hobbiszakácsokat és a hétpróbás, vagy éppen abszolút kezdő háziasszonyokat. Az igazi magyar konyha legjobb hagyományainak újrateremtője, újragondolója, akinél semmi sem az, aminek látszik, mégis minden kompozíciója az üzeni: na, most megtudod, milyen is igazából a kedvenc ételed! Tudod, hogyan kell tányért kihúzni, halat prádosítani, libamájat szuvidolni, borjút konfitálni? Azt hiszed, nem tudsz főzni? Vagy eddig úgy gondoltad, tudsz?! Ezzel a könyvvel minden kétséged szertefoszlik, minden kérdésedre választ kapsz, mielőtt a konyhába indulsz szerencsét próbálni – és ha már ott vagy, akkor is. Ez a könyv Bíró Lajosról szól. Még akkor is, ha valamelyik elképesztően egyszerű, meghökkentően finom ételének receptjét olvasod is éppen!
Ár: 5580 Ft
Kiadó: T. Bálint Kiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »


A legjobb szakácsönyvek karácsonyraSegal Viktor: Színek és ízek

Segal Viktor neve nem ismeretlen a csúcsgasztronómia iránt érdeklődők körében. Első szakácskönyvében 15 kedvenc alapanyagát mutatja be 75 ínycsiklandó recept formájában – sőt még ennél is többet, hiszen e a könyv egyes fogásai és köretei szabadon is variálhatók egymással, ráadásul számos leíráshoz bort is ajánl a mesterszakács.
Az olyan hétköznapi alapanyagok, mint a paradicsom vagy a rizs, egészen újszerű tálalásban születnek nála újjá, a kissé szokatlanabbak pedig, mint például az édeskömény, bárki számára érthetően lényegülnek át mindennapi finomsággá.

Ismerős hozzávalók, szokatlan íztársítások, részletes leírások látványos fotók és kulisszatitkok egészítik ki a könyvet, melyben a receptek többsége kimondottan hobbiszakácsok számára készült. Segal Viktor egyedi, izgalmas világát Mautner Zsófia öntötte közérthető, kiváló stílusérzékkel megírt formába.
Ár: 4990 Ft
Kiadó: Boook Kiadó
Recept-ízelítő a könyvből »
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Gordon Ramsay: Mennyei halételek

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraA többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú  fogásairól ismert. Figyelmét ezúttal azokra a fogásokra irányítja, melyek a legkedvesebbek számára: a halakra és a tenger gyümölcseire.
A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán még soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsőséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat.
Halételei gyorsan elkészíthetőek, egészségesek és rendkívül változatosak, pontosan illeszkednek Gordon főzési stílusába, melynek alapja a frissesség és a különlegesség. Ezt a két jellemzőt szem előtt tartva a „Mennyei halételek” – száz színes fényképpel illusztrálva – összefoglaló képet ad arról, hogy milyennek kell lennie egy páratlan fogásnak.
Ár: 5950 Ft
Kiadó: T. Bálint Kiadó

Gordon Ramsay: Világkonyha

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraHa a halakkal hadilábon állunk, de bejön az olasz vagy a kínai, akkor a Világkonyha a jó választás. Ki sem kell tenni a lábunkat otthonról, Gordon Ramsay új könyvében a Föld különböző tájairól összegyűjtött kedvenc receptjeit kóstolhatjuk végig. A sztárséf útmutatásai alapján egyaránt a konyhánkba varázsolhatjuk a rafinált francia, a csodás olasz, a varázsos keleti, vagy éppen a pikáns thai gasztronómia remekeit.

Az étvágygerjesztő előételek, főfogások és desszertek leírása mellett Ramsay elárulja néhány ügyes trükkjét, így az ételkészítés még egyszerűbbé válik. Könnyedén megtanulhatunk raviolit, samosát vagy éppen kínai töltött tésztát készíteni. A séf a tőle megszokott lelkesedéssel ír az adott konyhák alapanyagairól, és abban is segít, hogyan készítsük el minél változatosabban például a steaket, a spárgát, a pizzát vagy a kínai zöldségeket.
Ára: 7500 Ft
Kiadó: Alexandra Kiadó
Recept a könyvből »
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
Klasszikus ételek újragondolva

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraHeston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta meg olyan eredeti – és sok számára talán bizarr – fogások megalkotásával, mint például a csigakása és a sültszalonnás-tojásos fagylalt. Ezt követően Heston elhatározta, hogy ideje visszatérni az alapokhoz: kreatív tehetségét a legismertebb, de gyakran rosszul elkészített ételek újbóli felfedezésére összpontosította.
Körbeutazta a világot nyolc olyan étel „tökéletes” változata után kutatva, melyek az európai konyha kulináris örökségének alapjait képviselik. Felkutatta minden étel eredetét, megtalálta a legjobb hozzávalókat, és természetesen azt is kiderítette, hogyan – és miért így – tudjuk e fogásokat a legtökéletesebben elkészíteni. Menet közben értékes főzési tanácsokkal szolgál; mindent megtudhatunk attól kezdve, hogy a sütéshez hogyan szeleteljük megfelelően a burgonyát, miként válasszuk ki a legalkalmasabb marhahúst, milyen titkos összetevői vannak a tökéletes bolognai spagettinek, egészen addig, hogy miként lehet megragadni egy „fish & chips” bolt lényegét egy parfümös üvegben, valamint hogy hogyan tudunk házilag buborékos csokoládét készíteni porszívó segítségével.
Ára: 4900 Ft
Kiadó: Alexandra Kiadó
Bővebb ismertető a könyvről »
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

 Különleges kiadványok


Larousse gasztronómiai lexikon

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraA legendás kézikönyv, amely gasztronómiai értékei mellett magával ragadó, érdekes olvasmány is, immár magyarul is hozzáférhető.
A híres Larousse gasztronómiai enciklopédia 1938-ban jelent meg először, és azóta a kulináris ismeretek első számú forrásának számít. Nem szakácskönyv, hiszen 4000 szócikkében minden megtalálható a legkülönfélébb receptektől kezdve a főzési eljárásokig, a hozzávalókig, az alapanyagok fajtáinak leírásáig, a konyhai felszerelésekig, az egyes ételek történetéig vagy a leghíresebb szakácsmesterek életrajzáig, hogy csak néhányat említsünk.
Ez az a lexikon, amely nem hiányozhat a mesterszakácsok, séfek és a gasztronómiai babérokra áhítozó amatőrök könyvespolcáról sem. 1700 színes kép segít eligazodni a zöldségek, gyümölcsök, húsok és sajtok felhasználási lehetőségeiben. 200 egész oldalas fotón lépésről lépésre követhetjük az ételkészítés folyamatait. A felújított, kiegészített kiadás tartalmazza a legkorszerűbb technikákat, és 400 képes riport enged bepillantást a világ legnevesebb éttermeibe. Az egyszerű leírású szócikkek kereszthivatkozásai, a név- és tárgymutatók megkönnyítik a keresést.
A napra kész enciklopédiát híres mesterszakácsoknak, kezdő séfeknek, otthon főzőknek egyaránt ajánljuk, csakúgy mint azoknak, akik szeretnek enni és főzni, akik szeretnék megismerni a francia gasztronómiát, a klasszikus konyhaművészet alfáját és omegáját.
Ára: 24 900 Ft
Kiadó: Geopen Kiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraPaul Freedman (szerk.): Ét-vágy, az ízlés története
Gasztronómiai felfedezőút az ízek birodalmába

A vaskos, lenyűgöző tartalmú és kivitelezésű könyv már a fülszövegében fontosnak tartja kiemelni, hogy „…elsőként a világon, az étkezési szokások legújabb kutatási eredményeinek segítségével igyekszik a múltbeli és jelenkori civilizációk kulináris vívmányait és az étkezés gyönyöreit egy újfajta, regényes megközelítésből bemutatni… az őskortól napjainkig”. Tegyük még hozzá: a téma legjobb tizenegy ismerője közreműködésével.

Az ízlés, az ételekhez – az alapanyagokhoz, elkészítésükhöz és tálalásukhoz kapcsolódó, nemritkán magasztos, kifinomult és örömszerző – viszonyunk története ez a maga nemében páratlan mű.
Ára: 8990 Ft
Kiadó: Jószöveg Műhely Könyvkiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Nagy főzőiskola – Főzőműhelyek kezdőknek a bevásárlástól az étkezésig

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraKishitűség, „kétbalkéz”, lustaság… nincs többé kibúvó. Főzni ugyanis mindenki meg tud tanulni! Ezt bizonyítja ez az áttekinthető és könnyen nyomon követhető főzőiskola is. Egyszerű receptjei, valamint a részletes bevezetés és áruismeret még a főzés terén kezdőket is alaposan felvértezik a konyhai bevetésre.
A 130 egyszerű, mégis változatos recept biztos sikert garantál. A kínálat a népszerű klasszikusoktól az ínycsiklandó divatos fogásokon át egészen a nemzetközi sztárétkekig terjed: a burgonyasaláta és a bécsi szelet éppúgy képviselteti magát, mint a kenyérlángos, a vargányás rizottó vagy a csokoládémousse. Minden receptnél részletes, lépésről lépésre haladó útmutatások, hasznos tippek és ráadás információk, valamint érzékletes fényképek gondoskodnak arról, hogy a kezdők is könnyedén elkészíthessék az ételeket.
Art Nouveau Kiadó
Ára: 3800 Ft
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

A legjobb szakácsönyvek karácsonyraBrigitte Bullard-Cordeau: Boszorkánykonyha: A csábítás receptjei

Az antikolt kötetet mintha most találtuk volna a padláson, pókhálók alatt dohosodva. A színes albumnak már a megformáltsága is szokatlan, sőt rendkívüli. Ugyanis – mintha csak egy fakszimile kiadás lenne – a papírjától kezdve a betűkön át a gazdag képanyagig régi könyvek benyomását kelti. És hogy miről szól? Hát leghétköznapibb módon szólva sütés-főzésről. Ám ne puszta szakácskönyvet értsünk alatta! Sokkal inkább múltidézés ez, kultúrtörténeti adatgyűjtemény, ami elejétől végéig szórakoztató és nemegyszer meghökkentő. Kinek jutna ugyanis eszébe például, hogy pipacsszirmokkal fűszerezze briósát? Avagy borágólevéllel ízesítse a kenyerét? Csupa-csupa francia ínyencség, nálunk ismeretlen étek! Talán már ebből is kitetszik, hogy a konyha és az étkezőasztal iránt elkötelezettek számára ez a mű nélkülözhetetlen olvasmány. És mindebben hol a boszorkányság, a csábítás? Nos, ezt csak az tudhatja meg, aki az egészet elolvassa, sőt áttanulmányozza!

Ára: 6990 Ft
Kiadó: Jószöveg Műhely Könyvkiadó
Rendeld meg kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

André Dominé (szerk.): Francia kulinária
A legjobb szakácsönyvek karácsonyra
Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy ilyen igazán terjedelmes könyv, mint ez, sem elég valamennyi felsorolásához. A könyv készítői nem voltak restek az ország minden szegletébe ellátogatni, hogy meglessék a kulinária mestereit, hogy megfejtsék az ízek titkát.
A francia tájak szépsége és sokfélesége feltárta számukra azokat az alapokat, amelyekkel a természet teremti meg az élvezet feltételeit, legyen szó körtéről, vajról, camembert-ről vagy pezsgőről, langusztáról vagy lencséről, borsról vagy csirkéről. Belestek pincékbe, kamrákba, konyhákba, és most megosztják velünk azt a tudást, amivel csak a gyakorlat ajándékozza meg az embert. Hála és köszönet nekik, hogy ez a könyv valóban hiteles képet fest a francia életstílusról.
Ára: 6995 Ft
Kiadó: Vince Kiadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top