Gasztro

Kiderült, melyik Magyarország kedvenc szaloncukra

Meglepetésre a zselés-gyümölcsös ízű szaloncukor végzett az élen a Magyarország kedvenc szaloncukra szavazáson.

A második a marcipános, a harmadik a karamellás ízű szaloncukor lett. A szavazáson több mint húszezren adták le a voksukat, az eredmények a www.szaloncukor.hu oldalon láthatók.
A NetPincér.hu által szervezett internetes szavazáson nem márkákra, hanem a boltok polcain található ízekre lehetett voksolni, összesen huszonkét íz versengett.

A 70–80-as évek klasszikusa, a zselés-gyümölcsös szaloncukor a kezdetekről vezette a szavazást, végül 7469 szavazattal végzett az élen – sokakat meglepve ezzel. A marcipános többször is hajszálnyira megközelítette a győztest, de hiába kapaszkodott, végül második lett 7133 vokssal. A harmadik helyen – jókora különbséggel – a karamellás ízű szaloncukor végzett 5301 szavazattal.

A negyedik helyen végzett mintegy ötezer szavazattal a konyakmeggyes szaloncukor, ettől alig húsz szavazattal maradt le a kókuszos, mely az ötödik lett. Meglepetésre az esélyesek között számon tartott csokis szaloncukor csak a középmezőnyben végzett, a tizedik helyen, több mint kettőezer szavazattal. Ugyanakkor a 70-es és 80-as évek másik klasszikusa, a konzum szaloncukor a tizenkettedik helyen végzett.

A legkevesebb, 601 szavazatot, a málnás szaloncukor kapta, amit alig előzött meg a mézes és a pisztáciás ízű; ezek a számok tanúsága szerint nem tartoznak a kedvencek közé.

A szavazás célja ezúttal is az volt, hogy pillanatképet készítsünk korunk ízlésvilágáról, és hozzájáruljunk hazánk gasztronómiai kultúrájához, hiszen a szaloncukor hungarikum. Ma például sokat tudunk a szaloncukor történelméről, azonban nem tudjuk, hogy melyik volt a kedvenc” – mondta Perger Péter, a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője. Hozzátette: az ő személyes kedvence a marcipános, de mivel a családban a zselés és a kókuszos is kedvelt, ezért több ízt is vesznek.

A szavazást szervező NetPincér.hu munkatársai a szavazást követően szubjektív tesztet végzetek: megkóstolták a boltok pocain fellelhető összes szaloncukorfajtát, és kiválasztották, melyik ízlett a legjobban. A szubjektív teszt eredménye a www.szaloncukor.hu oldalon látható.

Kiderült, melyik Magyarország kedvenc szaloncukraCsokiban utaznak
Egy közgazdász, egy újságíró és egy cukrász. A közös bennük az, hogy szeretik a lyukas csokoládét, a kerek csokoládét, a töltött csokoládét… és ma már hivatásszerűen is a mesés édességgel foglalkoznak.
Interjú Wagner Beával, Bilák Imrével és Mészáros Gáborral »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top