Gasztro

Sajtmánia: 3 fondürecept a sztárséftől

Fondűk minden mennyiségben a sztárséf tolmácsolásában.


Hozzávalók:

  • 30 dkg comte
  • 15 dkg raclette
  • 15 dkg appenzeller (félzsíros, félkemény hegyi sajtok illenek hozzá a legjobban)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tejszín
  • 0,5 dl száraz fehérbor, esetleg egy kupica cseresznyepálinka
  • Amit belemártunk: almakocka, virsli, debreceni, pirított bagett, illetve minden, amit szívesen fogyasztanánk sajttal

Fondue

A sajtokat lereszeljük vagy apró kockákra vágjuk. A fondüedény belső falát fokhagymával bedörzsöljük, majd beletesszük a sajtokat. Állandóan kevergetve szépen lassan felolvasztjuk a sajtokat. Hozzáöntünk egy kevés bort vagy pálinkát, és pár csepp tejszínnel beállítjuk a kellő sűrűséget. Már csak a mártogatás van hátra és a fantasztikus élmény, amit ezek a finom ízes sajtok adnak.

Olajban sült

Hozzávalók:

  • étolaj
  • rákfarok
  • fehér húsú halfilé (pl. pangasius)
  • szójaszósz, édes-savanyú szósz
Fondue

Az olajat a fondüedénybe öntjük és felmelegítjük. A halat kisebb darabokra vágjuk, a rákot megtisztítjuk. Nyársra húzzuk, a forró olajban hirtelen kisütjük, majd a szószok valamelyikébe mártogatjuk.
Tipp: Csirkemellcsíkokból is finom.

Csokoládés fondü

Hozzávalók:

  • étcsokoládé
  • gyümölcsök: alma, körte, banán, eper, szőlő
Fondue

A csokoládét apróra törjük és a fondüedénybe tesszük. Begyújtunk alatta és állandóan kevergetve felolvasztjuk. Gyümölcsöket és kockára vágott kalácsot mártogassunk bele.

Fondue A cikk nyomtatásban a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg.
Az e heti lap tartalmából:

  • Deutsch Anita és Kinizsi Ottó szerelme
  • Hétvége kettesben
  • Sztárom a párom
  • Diana sorsára jut a napfogyatkozások hercege?
  • 288 nap várakozás után, 60 napja hisszük: sikerült!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top