Gasztro

Szedres-csokis panna cotta, à la Fekete hattyú

Egy nagyon ínycsiklandó és nagyon aktuális édességrecept, amelyet az Oscar-díjra jelölt Fekete hattyú című film inspirált.
Szedres-csokis panna cotta, à la Fekete hattyú

5 pasi, 5 recept »

A vasárnapi Oscar-gálán kiderül, vajon győzedelmeskedik-e a Fekete hattyú a nagy esélyesnek tartott dadogós király felett, a film mindenesetre sokakat megihletett. Például Victoria (Tori) Haschkát, aki Oscar-díjra jelölt filmek hatására készít ételeket. A Fekete hattyú mellé szedres-csokis panna cotta dukál – íme, a recept.

Ha a látvány nem eléggé hattyús, íme az ideológia: Nina Sayers egyszerűen tökéletes akar lenni a balett-thrillerben, szexi és tiszta egyben. A recept követése során mindezt átélhetjük, mert az ősi, jól bevált technika alkalmazása közben szárnyalhat a fantáziánk… akár balett-táncosnő a színpadon. Elkészítése egyszerű, s ha a mozi után veszed ki a hűtőből a pasidnak (mondjuk egy szál balerinacipőben), biztos siker!

Hozzávalók:

A panna cottához:
6 db műanyag pohár
3 levél zselatin
250 ml tej
250 ml tejszín
1 vaníliarúd kettévágva és a belseje kikaparva
25 g cukor

Fotó:huffingpost.com
Fotó:huffingtonpost.com

A szószhoz:
50 g keserű csoki
1 csésze szeder
2 evőkanálnyi tejszín

A szárnyakhoz és a tollakhoz:
1 evőkanálnyi darabolt kókusz
50 g csoki
15 g vaj

Elkészítés:

A panna cottához először áztasd egy kis hideg vízben a zselatint, hogy csúszós legyen. A tejet, tejszínt, vaníliát és a cukrot egy edényben lassú tűzön forrald össze. Vedd ki a vaníliarudat. Ezután add hozzá a jól összenyomkodott zselatint a többihez és kevergesd addig, amíg a zselatin el nem olvad. Öntsd a keveréket a hat műanyag pohárba. Hagyd kihűlni, majd tedd be a poharakat a hűtőbe 4-6 órára, hogy a puding alaposan megdermedjen.

Fotó:huffingpost.com
Fotó: huffingtonpost.com

A csokiszárnyakhoz olvaszd fel az 50 g csokit 15 g vajjal. Tegyél egy tányérra zsírpapírt. Öntsd rá az olvadt csokit, majd simítsd el, amíg egy vékony, lapos korongot nem kapsz. Hűtsd ki, hogy megszilárduljon, majd törd szét őket tollszerű háromszögekké, hogy szárny alakot formázzanak.

A szószhoz olvassz meg 50 g csokit két evőkanálnyi tejszínnel. Kevergesd, amíg a csoki lágy nem lesz. Pürésítsd a szedret és keverd a csokihoz, majd melegítsd meg a keveréket egy serpenyőben vagy a mikróban.

Az összeállításhoz borítsd a panna cottát egy-egy tányérra. Késheggyel fúrj kis lyukakat a poharak tetején, így levegőt engedsz a belsejükbe, és könnyebben szabadulnak a kis pudingdombocskák. Ezután öntsd le őket a szósszal, szórj rájuk kókuszpelyhet, majd végül helyezd el a szárnyakat, hogy teljesen összeálljanak a kis fekete hattyúk.

További filmek inspirálta receptek Tori blogján: www.eat-tori.com »

Forrás: huffingtonpost.com/Victoria Haschka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top