Petrezselymes-tejszínes karfiol
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 fej karfiol
• 1 citrom leve
• 1 csokor petrezselyem
• 2 dl húsleves
• 1 dl tejszín
• só, fehér bors, szerecsendió
• 5 dkg vaj
A karfiolt rózsáira szedjük. 2 liter vizet felforralunk, sózzuk, citromlével ízesítjük. Beletesszük a karfiolt, 2 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. A húslevest felforraljuk a tejszínnel, ízesítjük sóval, szerecsendióval és fehér borssal. A petrezselymet finomra vágjuk. Mikor a tejszín a felére visszaforrt, hozzáadjuk a karfiolt. Megszórjuk a petrezselyemmel, és a tűzről lehúzva kis darabokban hozzáadjuk a vajat.
Elkészítés: 20 perc
Sültpaprika-saláta fehér babbal
Hozzávalók 4 személyre:
• 2-2 darab sárga és piros kaliforniai paprika
• 2 fej lila hagyma
• 20 dkg főtt fehér bab
• 1 evőkanál paradicsompüré
• só
• 1 darab citrom
• olívaolaj a sütéshez
A paprikát megmossuk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a bőre felhólyagzik. Vastag zacskóba tesszük, szorosan lezárjuk, majd 15 perc után lehúzzuk a héját, és kikaparjuk a magjait. A húsát kétujjnyi vastagra vágjuk. A lila hagymát finomra aprítjuk, és megpirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ezt is kissé megpirítjuk, majd beletesszük a babot, a feldarabolt paprikát és 1 dl vizet. Ízesítjük sóval, a citrom levével és lereszelt héjával.
Elkészítés: 15 perc + paprikasütés
Tejszínes sült hagyma
Hozzávalók 4 személyre:
• 8 fej lila hagyma
• 3 szál kakukkfű
• 3 dl tejszín
• só
• olívaolaj a sütéshez
• 2 dkg vaj
A hagymát cikkekre vágjuk, és olívaolajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a kakukkfű leveleivel, ízesítjük sóval, és felöntjük a tejszínnel. Jól összeforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat, és ezzel besűrítjük.
Elkészítés: 25 perc
Cikkünk a Nők Lapja Konyha februári számából közölt részletet.
Itt tudsz előfizetni a magazinra »