Gasztro

Imádod a kávét? Fogd a génekre!

Van, akit felpörget. Van, akit hidegen hagy. És vannak, akik függő viszonyban állnak vele. Most már azt is tudjuk, hogy ez utóbbi egyáltalán nem betegség.
Imádod a kávét? Fogd a génekre!Ajánlhatunk esetleg egy finom, pikánsan fűszeres kávét?

Élsz-halsz a kapucsínóért? Vagy az eszpresszó a mindened? Netán a hosszú kávé az, ami nélkül képtelen vagy élni? Ahányan vagyunk, annyiféle kávét szeretünk. Vagy éppen irtózunk tőle. Mondhatnánk, hogy kávéfogyasztási szokásainkat a puszta hóbort alakítja, vagy az éppen aktuális trend, de ez így nem igaz. Amerikai kutatók ugyanis a közelmúltban bebizonyították, hogy a génjeink nagyban befolyásolják a koffein iránti érzéseinket is. Na, még egy dolog, amit számon kérhetünk a szüleinken! A USA Today-ben megjelent hír nyomán egészen pontosan a CYP1A2 és AHR gének felelősek ezért. A kutatást végző dr. Neil Caporaso szerint a géneknek köszönhetően nemcsak azt örököljük a szüleinktől, hogy mennyi koffeinbevitelre van igényünk, hanem azt is, hogy a szervezetünk miként hasznosítja ezt. Szóval, ha ezek után bárki megszólna, amiért mondjuk legalább három kávéra van szükséged ahhoz, hogy beinduljon a napod, ne szabadkozz. Fogd nyugodtan a génekre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top