Gasztro

Sikk lehet az anyatejes sajt

Egy New York-i galériatulajdonos tizenkilencre lapot húzott: új tárlatán anyatejből készült sajtokat vonultatott fel, amiket rögtön meg is kóstolhattak a látogatók.
Sikk lehet az anyatejes sajtMerész vagy? Ezeket a sajtos recepteket akár anyatejjel is variálhatod!

Trappista, Mozzarella és Karaván – ismerősen csengenek, igaz? És a Side Funk, a Midtown Smoke vagy a Wisconsin Chew? Nem csoda, ha nem. Még nem. De az amerikaiak vállalkozókedvét ismerve nem csodálkoznánk azon, ha hamarosan viszontlátnánk ezeket a bevásárlóközpontok polcain. Merthogy ezek is sajt-fantázianevek, ráadásul három különböző ízvilágot képviselnek. Azok szerint, akik már kóstolták, az első krémesen lágy, a második maga a mennyország, a harmadik pedig szexi, harsogó ízbomba. Ami közös bennük, hogy mindhárom anyatejből készült!

Az ötletgazda egy végzős diák, Miriam Simun. Elmondása szerint sajtjaival egyszerre akart polgárpukkasztani és alternatívát kínálni az „unalmas” tehéntejes verzió mellé. „Az anyatej sokkal egészségesebb és tápanyagokban gazdagabb, mint a tehéné – érvelt Simun. – Ugyanakkor még mindig iszonyú tabutémának számít, ha nem kizárólag csecsemők fogyasztják. Ezen szeretnék változtatni, ezért is találtam ki ezt a sajttárlatot. Szerencsére ezzel nem vagyok egyedül, hiszen már fagylaltot is csinálnak belőle Angliában.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top