Gasztro

Biofarmernek áll az angol trónörökös?

Vilmos herceg esküvője az év eseménye volt a királyi család életében. A papa nem akarja a véletlenre bízni, mit esznek majd a leendő unokák: serényen kertészkedik, hogy csakis bio kerülhessen az asztalra!
Bio-farmernek áll az angol trónörökös?Tudjátok, Vilmos és Kate hová megy nászútra? Mi igen, és el is áruljuk! 

Károly herceget sokan bogarasnak tartják, és noha sosem volt egy Adonisz, azért még lehet belőle ikon. No nem a fülei vagy a heves vérmérséklete miatt. Sokkal inkább azért, mert a szívén viseli biogazdálkodás fontosságát. Tudtátok, hogy ő maga megszállott kertész, a highgrove-i rezidencián és lakhelyén, a Clarence House-ban is fenntart egy-egy bioültetvényt? És azt, hogy könyet is írt az biokertészetről? Bizony. Számára ugyanis fontos, hogy ami az asztalra kerül, az természetes legyen, ne pedig egy vegyszerrel felpumpált valami.

Bio-farmernek áll az angol trónörökös?

   Fotó: CNN – Eatocracy

És az is fontos neki, hogy az állati eredetű hulladékot újra hasznosítsák, a szerves eredetűek pedig komposztként élhessenek tovább. Többek között ezekért is szót emelt néhány nappal ezelőtt, amikor előadást tartott a neves Georgetown egyetem konferenciáján. „Nem hagyhatjuk ki a természetet a körforgásból, aminek a részei vagyunk – nyilatkozta. – Ehhez bátor lépésekre is szükség van. Például arra, hogy a nagy élelmiszerláncok egyre inkább bevonják a helyi kis termelőket is.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top