nlc.hu
Gasztro

Kézműves és kreatív: itt az új magyar konyha

Vasárnap ért véget az első Czifray-versenykurzus. Ebben fiatal mesterszakácsok mutatták meg, milyennek is képzelik a jövő magyar konyháját. Röviden: kicsit hagyományos, erőteljesen kézműves és nagyon izgalmas!

Tizenkét Egy kis ízelítő a fiatal szakácsok újragondolt fogásaiból!

Rántott báránylapocka, serpenyőben pirított ponty, kocsonyázott céklás kacsaerőleves – csak néhány ínycsiklandó fogás azok közül, amelyeket a két éven át tartó mesterkurzus tizenkét legjobb szakácsa készítette el a fővárosi Gerbeaud-házban megtartott gálán. A versenyen összesen három arany-, három ezüst- és hat bronzfokozat született. A három aranyfokozatú szakács Horváth Szilveszter, a győri La Maréda séfje, Győrffy Árpád, a budapesti Alabárdos Étterem szakácsa, és Széll Tamás, a fővárosi Onyx étterem séfje lett. A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) által megrendezett verseny díjkiosztóján a szakmabeliek és a laikus kóstolók számára is élményt volt a kreativitással és nagy gonddal összeválogatott menüsor végigkóstolása.

Itt a magyar konyha: újratöltve!Az olyan újragondolt fogásokat, mint amilyen például az az Újházi-leves, a rántott malacláb, vagy épp a kétféleképpen elkészített máglyarakás, egyébként maguk az ország immár elismerten legjobb séfjei nyújtották át a sorokban álló vendégeknek. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett első Czifray-versenykurzus a tervek szerint folytatódik: a szervezők szerint fél éven belül elkezdődhetnek a következő selejtezők. Hajrá, igazán ránk fér, hogy egyre több helyen ehessünk jót, és ennek az ország határain túl is híre menjen!

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top