Gasztro

Kézműves és kreatív: itt az új magyar konyha

Vasárnap ért véget az első Czifray-versenykurzus. Ebben fiatal mesterszakácsok mutatták meg, milyennek is képzelik a jövő magyar konyháját. Röviden: kicsit hagyományos, erőteljesen kézműves és nagyon izgalmas!

Tizenkét Egy kis ízelítő a fiatal szakácsok újragondolt fogásaiból!

Rántott báránylapocka, serpenyőben pirított ponty, kocsonyázott céklás kacsaerőleves – csak néhány ínycsiklandó fogás azok közül, amelyeket a két éven át tartó mesterkurzus tizenkét legjobb szakácsa készítette el a fővárosi Gerbeaud-házban megtartott gálán. A versenyen összesen három arany-, három ezüst- és hat bronzfokozat született. A három aranyfokozatú szakács Horváth Szilveszter, a győri La Maréda séfje, Győrffy Árpád, a budapesti Alabárdos Étterem szakácsa, és Széll Tamás, a fővárosi Onyx étterem séfje lett. A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) által megrendezett verseny díjkiosztóján a szakmabeliek és a laikus kóstolók számára is élményt volt a kreativitással és nagy gonddal összeválogatott menüsor végigkóstolása.

Itt a magyar konyha: újratöltve!Az olyan újragondolt fogásokat, mint amilyen például az az Újházi-leves, a rántott malacláb, vagy épp a kétféleképpen elkészített máglyarakás, egyébként maguk az ország immár elismerten legjobb séfjei nyújtották át a sorokban álló vendégeknek. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett első Czifray-versenykurzus a tervek szerint folytatódik: a szervezők szerint fél éven belül elkezdődhetnek a következő selejtezők. Hajrá, igazán ránk fér, hogy egyre több helyen ehessünk jót, és ennek az ország határain túl is híre menjen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top