Gasztro

Gépekre cseréli az embereit a McDonald’s?

Vége azoknak az időknek, amikor kedvesen mosolygó diákmunkásoktól kellett kérnünk a sajtburgert a Mekiben. A gyorsétteremláncok legnagyobbika Európában hamarosan érintőképernyős rendelést és fizetést tesz lehetővé.

Gépekre cseréli az embereit a A McDonald's ?Rákattantál a hamburgerre és otthon is készítenél magadnak? Adunk hozzá receptet!

A hálózat vezetője szerint az elmúlt 30–40 évben gyakorlatilag minden megváltozott a gyorséttermeikben, a kiszolgálást kivéve. Ezen a ponton jelent majd radikális változást az érintőképernyős rendelés, majd a kártyával fizetés lehetősége, amit egyszerre 7000 európai üzletükben kívánnak bevezetni. Nem mellékesen az új módszerrel az alkalmazottak bérköltségén is jókorát tudnának fogni. A Meki napi kétmillió embert szolgál ki Európa-szerte, és abban bíznak, hogy az új rendelési módszerükkel ennél is több ember választja majd ezt a köztudottan nem túl egészséges étkezési formát. Legyen szó Big Macről, sajtburgerről vagy éppen sült krumpliról, számításaik szerint minden egyes vásárlón 3–5 másodpercet tudnak majd spórolni. Szerintünk pedig ezek nem látták még Marcsi nénit a bankautomatánál bénázni… Arról egyébként még nincs információ, hogy a rendszert Magyarországon is bevezetik-e, de ha Hongkongban lehet házasodni Mekiben, akkor ez sincs kizárva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top