Gasztro

Hétvégi programok: süss kenyeret és igyál bort!

Május végén egyfelől gyereknap van, másfelől pedig menthetetlenül beindul a fesztiválszezon. Ezúttal boros és sütögetős rendezvényeket ajánlunk nektek!
Kemencés Napok és PincefesztiválokNyakunkon a nyár, a Sülvefőve séfjei pedig adnak néhány klassz tippet!

Strázsahegyi pincefesztivál
Szombaton ismét megnyílnak a pinceajtók Monoron és kezdetét veszi a Strázsa-hegyi pincék fesztiválja és az Orbán-napi vigasságok. A bor, a kultúra, a művészet és a gasztronómia kedvelőit idén 20 pincében várják. Lesz néptánc, kecskeduda és persze kézművesportékák is dögivel. A rendezvény belépős, viszont ha a neten regisztráltok, ajándék vár rátok! További információkat itt találtok.

III. Hajdúböszörményi Kemencés Nap
Házikenyér-sütés, dagasztás és az ilyenkor elmaradhatatlan kóstoló. Ha vasárnap ellátogattok Hajdúböszörménybe, akkor többek között tájjellegű, részben feledésbe merült népi ételek dagasztási, kelesztési, sütési bemutatóján és kóstolóján vehettek részt. Ezzel együtt pedig, ha ügyesek vagytok, elleshetitek a kenyérsütés összes fortélyát is! A fatüzelésű kemencékben egész nap kelt és kenyértésztából készült süteményeket, többféle kenyérlángost, friss házikenyeret és egyéb finomságokat sütnek a helyi sütőasszonyok és a sütésben jeleskedő férfiak. És ha a kenyérféléken túl másra is vágynátok, eláruljuk: hagyományos hajdúsági finomságokból is lesz felhozatal szép számmal. A rendezvény ingyenes, bővebben pedig itt olvashattok róla.

Tokaji Borok Fesztiválja
Aligha vitatható, hogy a magyar borok közül a tokaji a leghíresebb. Péntektől vasárnapig a borvidék legismertebb pincészetei mutatják meg magukat Tokaj sétálóutcájában, hogy a különféle borok mellett néhány műhelytitokról is fellebbentsék a fátylat. Lesznek különleges borkóstolók, bekukkanthattok a pincékbe is, és persze nem maradhatnak ki a kínálatból a bodrogközi, zempléni táj hagyományos gasztronómiai csemegéi, a magyar kézművesek remekei és a jó borokhoz társuló zene sem. A fesztivál kísérőprogramja a Tokaji Nyitott Pincék háromnapos borkóstolása Tokaj pincéiben, ráadásul idén is kipróbálhatjátok a Borhajót, a Borbuszt és a Flasztervonatot is. A pontos részletekért kattints ide.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top