Gasztro

Jön a kapszulás gyerektápszer!

El tudjátok képzelni, hogy a gyorskávé után nemsokára már gépekből töltsük fel a gyerek cumisüvegét tejjel? Nem, ez egyáltalán nem sci-fi, Svájcban már működik is az első ilyen automata!

Jön a kapszulás gyerektápszer!Tudtátok, hogy nemsokára a tehenek is adhatnak anyatejet?

Megvan az a reklám, amikor George Clooney andalító mosollyal az arcán egy gőzölgő feketére igyekszik rábeszélni minket? Jó, lehet, hogy George sármjának is döntő szerepe van benne, de a dolog működik! Na, akkor most azt képzeljétek el, hogy ugyanez a cég Svájcban nemrégiben üzembe állította az első, kapszulás gyerektápszer-automatáját!

Fotó: Denis Balibouse/Reuters
Fotó: Denis Balibouse / Reuters

A BabyNes elnevezésű termék a gyártó szerint egyetlen gombnyomással a tökéletes arányú tápszerkeveréket készíti el pillanatok alatt, ráadásul a legszigorúbb higiéniai előírásoknak megfelelően. A kétkedőknek egyébként azt is hozzátették, az új termékkel eszük ágában sincs kiváltani a WHO által preferált első hat hónapos anyatejes táplálást. Sokkal inkább azoknak szeretne segíteni, akik később is megbízható módon szeretnék etetni a kisbabájukat, de anyatej híján erre már nem lennének képesek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top