Ha borral főznétek, remek receptjeink vannak a Sülvefővén! |
Az eredményhirdetést a Millenáris Parkban, a Budai Gourmet rendezvény nulladik, szakmai napján tartották meg. S hogy ez számokban mit jelent? Nagyjából ezt: összesen 112 hazai pincészet 270 bort nevezett a borászat talán legrangosabbnak számító megmérettetésére, ahol végül 15 fehér-, 15 vörös- és 13 édes csúcsbor készítője vehette át a szakma elismerését jelző oklevelet és plakettet.
Fotó: Szeberényi Adrián |
Idén egyébként a legjobb vétel kategóriában – ebben olyan borok indulhattak, amelyek 2000 forintnál olcsóbbak és legalább 5000 palack készült belőlük – is eredményt hirdettek. Az abszolút elsőséget, a Champion-díjat annak a Berecz Stéphanie-nak a bora kapta, akivel a közelmúltban a Nők Lapja Café is interjút készített.