Gasztro

10+1 tipp, miért jó a randivacsora!

A randizás igazi kihívás, hiszen nem elég vonzónak lenni, szórakoztatnunk is kell a partnerünket. A vacsorarandinál csábítóbb programot elképzelni sem tudunk, és mi az NLC-nél a flancos éttermek helyett inkább az otthoni főzőcskézést javasoljuk. Íme, a hozzávalók!

Csábíts vacsorával! Ha bejött a randi, mit szólnátok egy szexszimfóniához a konyhában?

Ismeretség
Mivel a saját lakásodba invitálod, jobb, ha biztos vagy abban, hogy a Nagy Ő-jelölt nem Hasfelmetsző Jack. Az első egy-két randit ajánlott nyilvános helyen tartani, és csak azután hívd meg őt az otthonodba.

Spórolás
Ha szegény pára már kiürítette a pénztárcáját különféle éttermekben és szórakozóhelyeken a közös randikon, neki is jól fog esni egy költségtakarékos, otthoni romantikázás. Ráadásul az otthon főzés számodra is olcsóbban megúszható, az üveg bort pedig úgyis a pasi hozza – ha van benne jó modor. Ha nincs, utána úgyis elköszöntök egymástól.

10+1 tipp, miért jó a randivacsora!Előkészületek
Pazar program a közös főzőcskézés, de ha randialanyunknak a hal kifilézését vagy a zöldségek apró kockára vágását is végig kell ücsörögnie, már kevésbé szórakoztató. Tervezzünk úgy, hogy ő csak az utolsó fázisra érjen oda, és a várakozás éppen arra legyen jó, hogy még jobban meghozza az étvágyát. Nem árt, ha az utolsó fázis valami látványos és aktivitást igénylő dolog, mint egy kerti grillezés, mivel egy grillsütő mellé bármelyik pasi örömmel áll oda a húsokat forgatni.

Tájékozódás

Nem szégyen rákérdezni, hogy van-e valami, amit nem szeret, mivel nincs annál kellemetlenebb, mint egy laktózérzékenyt sajttortával kínálni… Ha közben azt is megtudjuk, mi a kedvence, egy lépéssel beljebb vagyunk. Viszont nem árt vigyázni: a kedvenc kaja elkészítéséről mindenkinek nagyon határozott elképzelései vannak!

Falatkák
A férfiak nehéz esetek, és ha éhesek, akkor képesek önző módon csak a hasukra gondolni. Ennek elkerülésére készíts be mártogatós zöldségfalatkákat, esetleg chipset/sós süteményt vagy némi gyümölcsöt, hogy valahogy kibírja a tálalásig.

Kényeztetés
A vacsorarandik a kényeztetésről, nem pedig a visszafogottságról szólnak. A bikinivonalad miatt ne ilyenkor aggódj: add át magad a dekadens desszertek, szaftos húsok, lédús gyümölcsök, finom borok és krémes szószok élvezetének!

Körítés
Kellemes félhomály, valami lágy háttérzene, egy szép tányér- és étkészlet és néhány gyertya/illatgyertya csodákra képes. De azért ne fokozzuk a végtelenségig: a kevesebb néha több.

Kerülendők
A felfújódást okozó hüvelyesek kihagyásával a kellemetlen helyzeteket, a hagyma és a fokhagyma likvidálásával pedig a kiábrándító szájszagot kerülhetjük el. A választott ételt lehetőleg ne kelljen kézzel megfogni, mert a cupákos ujjak sem túl csábítók, ahogy a túlságosan nehéz/telítő étkek (pl. a pacal) sem éppen ide valók, mivel nem az a cél, hogy a mentő vigye el őt tőlünk.

10+1 tipp, miért jó a randivacsora!Egy csipetnyi egzotikum
Lehet, hogy imádjuk a rántott húst krumplipürével, de itt nem az a cél, hogy a vasárnapi családi ebédek hangulatát idézzük fel. Lehet az étel egyszerű is (saláták, tészták), de mi inkább az egzotikusra szavazunk. Egy thai, egy mexikói vagy egy indiai fogás jól elkészítve bárkit el tud kápráztatni, és általuk egy kis időre meg tudunk feledkezni a hétköznapokról.

Alkalomhoz választott étel

Mivel otthoni randihoz főzés után tökéletes program a filmnézés – vagy annak imitációja –, nem árt, ha stílszerűen a választott filmhez igazítjuk az ételt. A Bazi nagy görög lagzi előtt falafelt, a Kerülőutak nézése előtt egy steaket és egy pinot noirt, az Annie Hall előtt pedig homárt fogyasztani kifejezetten mókás.

Desszert
Ha mi magunk nem is állunk neki muffint sütögetni, egy különleges tábla csokoládé akkor is elengedhetetlen, a gyümölcsök (eper, cseresznye, szőlő) pedig csak fokozzák az élményt. És ha a gyomrunk rendben, jöhet a további kényeztetés…

Mit főzzünk?
Jani és Tomi, a Sülvefőve két séfje megmondja nektek a tutit!

Szőke Jani
10+1 tipp, miért jó a randivacsora!Mindenképpen valami olaszos megoldásban gondolkodnék. Olaszországot mindenki szereti, egy kellemes levest és egy tésztát pedig seperc alatt összedobhatunk. De egy bruscetta sem nagy ördöngösség. Az olasz kaja alapja ugyan a fokhagyma, de azt most inkább hanyagoljuk. Emellett valami görög menü is jó megoldás lehet, hiszen ezek a mediterrán ételek arra emlékeztetnek minket, hogy süt a nap és mindenki boldog… A húsos ételeket kedvelőknek ajánlom a Vásárcsarnokban kapható T-Bone steaket, amit ők két hétig előre pácolnak, és nekünk semmi mást nem kell csinálni vele, mint megpirítani a két oldalát és bedobni a sütőbe húsz percre. Egy finom salátával tökéletes! 

Hernyák Tomi
10+1 tipp, miért jó a randivacsora!Ilyenkor biztosra kell menni. Olyan ételeket kell sütni/főzni, amit már ezerszer csináltunk, és tutira nem fogjuk elrontani. A terítésnél is figyeljünk oda. Borhoz borospohár dukál, és ne ilyenkor vegyük elő a fiókból a micimackós szalvétákat! Férfiembert illik hússal várni. Nem ez a megfelelő alkalom arra, hogy bemutassuk a vega főzőtudományunkat. A hús legyen megfelelően előkészítve, hogy csak egy gyors sütésre vagy melegítésre legyen szükség. Egy férfit le lehet nyűgözni azzal, ha nem bontjuk fel az első utunkba eső, ajándékba kapott borosüvegünket, hanem tényleg az általunk készített vacsorához választjuk ki az ahhoz megfelelőt. Minimális internetes kereséssel ezekre könnyen rálelhetünk. A vacsora végeztével pedig semmiképpen ne álljunk neki mosogatni, mert annál illúziórombolóbb nem létezik!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top