Mit szólnátok egy krémes sárgadinnye-leveshez? Jól hangzik, igaz? |
Hallottatok már a Densuke-dinnyéről? Ha nem, érthető: idehaza nem sűrűn találkozik vele az ember lánya a zöldségesnél. Ez a dinnyefajta ugyanis kizárólag Japán északi részén, Hokkaido szigetén honos, és állítólag minden más dinnyefélénél édesebb és zamatosabb a húsa. Igazi ínyencségnek számít, s ennek megfelelően nem is olcsó. Míg a szintén különlegességnek számító, kocka alakúra érlelt dinnyéért már akár 8-10 ezer forintért is hozzá lehet jutni odakint, addig e Densuke-ért nagyságrendekkel többet kell fizetni.
Fotó: http://latimesblogs.latimes.com |
Egy néhány napja lezajlott árverésen csaknem 4 ezer dollárt (nagyjából 700 ezer forintot!) szurkolt le egy szerencsés úriember egyetlen pompás példányért, aminek ő és feltehetően a dinnye termelője is egyaránt örült. Utoljára egyébként két évvel ezelőtt volt ehhez hasonló kapitális példány a piacon, akkor azért 6100 dollárt szurkolt le egy tehetős vásárló.