nlc.hu
Gasztro
Megennél egy szumó birkózót? – elképesztő ételek

Megennél egy szumó birkózót? – elképesztő ételek

Elképesztő formájú és színű süteményeket kreál egy amerikai hölgy, akinek megrendelői között olyan sztárok vannak, mint Elton John és Demi Moore. A sokszor bizarr külsejű kreációk állítólag nagyon finomak is, mi azonban egyelőre nem kaptunk kedvet egy ebéd utáni poliphoz vagy sírból kiemelkedő csontvázhoz.
 Megennél egy szumó birkózót?
További extrém fogásokra vágysz? Főzd meg Harry Potter kedvenceit!

Büszke vagy magadra, ha szépre sikerül egy meggyes pite vagy a házilag készített születésnapi torta? Teljesen egyetértünk, mi is tökéletesen elégedettek lennénk, de Karen Portaleo nem éri be ennyivel.

Az Atlantában élő, eredetileg dekorátorként dolgozó hölgy valószínűleg úgy gondolja, egy sütemény akkor jó, ha az átlagtól teljesen eltérő formája és színe van, ráadásul tízszer-hússzor akkora, mint egy hagyományos torta. Éppen ezért csapatával együtt rendszeresen ilyeneket gyárt Highland Bakery nevű üzletében.

A meglehetősen szokatlan tortaköltemények között találunk állatokat, embereket, de sokszor készít például többemeletes házakat is. Alkotott már süteményt meséhez kapcsolódva is, megrendelői azt mondják, nem tudnak lehetetlent kérni tőle. Persze a kreációk ára ennek megfelelően rendkívül magas, sokáig kell spórolni, ha ilyen darabbal lepnénk meg a barátnőnket szülinapja alkalmából.

Megnézem
Összes kép (1)
Egy-egy alkotás megtervezése és kivitelezése komoly csapatmunka, sokszor napokig ötletelnek rajta, hogy lehetne összerakni egy kínai sárkányfejet, egy szumó birkózót vagy éppen egy fehér pudlit, aminek a bolyhos bundája cukorból készül. Ezután kezdődik maga a sütés (hatalmas mennyiségű piskóta készül a pékségben), majd a dekorálás – ha érdekel, hogy miként születnek meg az egyes sütiszobrok, részletesen olvashatsz róla Karen blogján.

Te is sütnél valami érdekes formájú édességet? Mit szólsz a Sülvefővén meghirdetett WAMP-játék győztes tortájához? Kattints ide a receptért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top