Gasztro

Tokaji mámor

Harmadik alkalommal rendezik meg augusztus 12–14. között a Bor, mámor, Bénye gasztro- és művészeti fesztivált. Kóstolgass tokaji borokat, zempléni finomságokat, válogass a kézművestermékek közül, és hallgasd a koncerteket!
Tokaji mámor
Tudtad, hogy Tokajban női borászok is vannak? Bemutatjuk őket!

A Bor, mámor, Bénye fesztivál Tokaj-Hegyalja egyik legizgalmasabb nyári rendezvényévé nőtte ki magát, a borászok, séfek és gasztrobloggerek idén már három napon keresztül várják a látogatókat.

A programok több helyszínen, az erdőbényei borászok kertjeiben zajlanak majd: tesztelheted, melyik száraz tokaji fehérbor ízlik neked a legjobban (több mint 10 pincészet boraiból válogathatsz), megtudhatod, hogy a régió profi séfjei, illetve a gasztrobloggerek milyen finomságokat kínálnak az édes és száraz tokaji borok mellé.

Tokaji mámorA fesztiválon találkozhatsz – többek között – a Sárga Borház, az Ős Kaján, az Oroszlános Borvendéglő, a Mádi Kúria, az Anyukám mondta és a Gonda Sajtműhely ínyencségeivel.

Miközben falatozol, jazz és népzenei koncertekkel, kiállításokkal szórakoztatnak, fellép például a Kistehén, Herczku Ágnes, Váczi Eszter, Nina Jazz és a The Transform Quintet is.

A fesztivál abszolút gyerekbarát, fellép Gryllus Vilmos, lesznek gólyalábasok, bohócok, kézművesfoglalkozások és báránysimogató is. A kicsik még azt is megnézhetik, hogyan dolgoznak a kovácsok és a kádárok.

Ebből a tuti programból mi sem maradhatunk ki, lesz Sülvefőve-stand is, ahol egy tokaji borhoz illő falatkát kóstolhatsz meg. Hogy mi az, legyen meglepetés, ha arra jársz, feltétlenül keress meg minket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top