|
Lekvárt is főznél a sárgabarackból? Segítünk! |
Ha eddig azt gondoltad, hogy sárgabarackból csak lekvárt és süteményt érdemes gyártani, akkor itt az ideje, hogy átgondold ezt a dolgot. A kajszi ugyanis istenien kiegészíti a sós ételeket is, derült ki az Agárdi Pálinkafőzde sárgabaracknak szentelt napján.
Az egyik legjobb magyar pálinkafőzde számára kiemelten fontos, hogy megfelelő érettségű, kitűnő minőségű gyümölcsökből készítse a pálinkáit, és arra is figyelnek, hogy éttermük fogásaiban megjelenjenek a szezonális gyümölcsök. Ha arra jársz, érdemes betérni, és megkóstolni Gyöngyösi János séf málnára, barackra, szilvára… komponált menüjét.
Harmath Csaba, a Sülvefőve egyik séfje is nekiindult, hogy kiderítse, melyek a legfinomabb barackos fogások. Elsőként egy házi füstölésű kacsamell került az asztalra, amit a konyhafőnök vaníliás kajszibarackos mártással varázsolt elegáns fogássá. Vendégváró előételnek kitűnő, ha kipróbálnád, kattints ide!
Kacsamell vaníliás kajszibarackos mártással |
Az előételt egy nyárias ízvilágú kajszileves követte, amit lehűtve, citromfűvel és joghurthabbal tálaltak. Pillanatok alatt elkészíthető, a joghurthab pedig igazán különlegessé teszi. Készítsd el te is, a receptet itt megtalálod.
Nyárias ízvilágú kajszileves |
Sose gondoltuk volna, hogy a sárgabarack ennyire jól működik a sertéshússal, de a malacoldalasból a legjobbat hozta elő a zöldfűszerekkel ízesített mártás. Köretként Gyöngyösi séf vajgombócot kínált, ha kíváncsi vagy, hogyan készült, kattints ide!
Oldalas zöldfűszerekkel ízesített kajszimártás |
Természetesen nem maradhatott el a barackos desszert sem, a kajszis pite ezúttal kemencében sült, de valószínűleg akkor sem lesz panasz, ha sütőben készíted el. A hatást tovább fokozhatod étcsokoládéból készült, sűrű sodóval. Jó sok tojás szükséges ehhez a recepthez, de érdemes nekiállni. Kattints a receptre, ha megjött az étvágyad!
Kajszibarackos pite |
Érdekel, hogy Csaba melyik ételt javasolja neked a leginkább? Nézd meg videónkat, ahol minden fogásról elmondja a véleményét!