Gasztro

A sült rágó lett a legkreatívabb étel

A sertésparfét, a strucchúsos quesadillát és a fagyis sajtburgert megelőzve az olajban sült rágó nyerte a legkreatívabb étel címet egy amerikai gasztrofesztiválon.
A sült rágó lett a legkreatívabb étel
A 2 kilós hamburgert is az amerikaiak találták ki, nézd meg, mennyi kalória van benne!

Texasban minden évben megrendezik a State Fair of Texas nevű élelmiszeripari vásárt, ahol a kiállítók többféle versenyen indulhatnak, nevezhetnek például a legfinomabb, illetve a legkreatívabb sült étel kategóriában is.

Idén a legfinomabb fogás díját a palacsintatésztába burkolt, csípős paprikás morzsában megforgatott, majd kisütött csirke kapta, és nagy mennyiségben fogytak az ilyenkor szokásos fesztiválfogások, vagyis a különféle piték, fánkok, hamburgerek is.

A kiállítók azonban évről évre igyekeznek valami extrát is kínálni, hogy a standjukhoz vonzzák a látogatókat, ezért rendszeresen születnek hajmeresztő fogások is.

Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

A legkreatívabb sült ételek versenyében az egyes államok idén olyan fogásokat indítottak, mint a sült skorpió (Arizona), a nyársra tűzött alligátor (Illinois), a strucchúsos quesadilla (Észak-Karolina), a sült malacfül (Minnesota), a sertésparfé (Indiana) vagy a sült fagyival kínált sajtburger (Florida).

Ezeket kellett túlszárnyalnia a nyertes sült rágónak, amit azért ne úgy képzelj el, hogy fogtak pár drazsérágót, bepanírozták és kisütötték. Az alap egy rágógumi ízesítésű marshmallow (pillecukor) volt, amit piros ételszínezékkel kevert tésztába mártottak, olajban kisütötték, majd kék cukorral dekorálták.

Szerintük nagyon érdekes és dekoratív fogás született, ami méltán nyerte meg a 2011 legkreatívabb fogása kategóriát. Mi az éhhalál szélén is nehezen szánnánk rá magunkat – te megkóstolnád?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top