Nemrég vírusfertőzött hozzávalókat találtak Jamie éttermeiben. Kíváncsi vagy, melyik kaja volt necces? |
A brit sztárséfnek több mint húsz étterme van, ebből 18 a Jamie’s Italians lánchoz tartozik – ezek konyháiba mind bekerültek a kamerák, így Jamie és executive séfjei percről percre nagy felbontásban követni tudják, hogyan készülnek az egyes fogások.
Jamie azt mondja, erre nem azért volt szükség, mert az alkalmazottai bármit is rosszul csinálnának, hanem azért, hogy mindenütt egységesen fenntartsák az ételek kiváló minőségét.
A sztárséf alkalmazottait senki se kérdezte arról, tetszik-e nekik az új rendszer, de több csúcsgasztronómiai étterem szakácsa már megszólalt a témában. Szerintük semmi értelme azt gondolni, hogy így javítható/fenntartható a minőség, hiszen hiába látják a konyhából kikerülő ételt, annak textúráját, ízét nem érzik.
Szerinted javulna az ételek minősége, ha néhány itthoni étterem konyháját is bekameráznák?