Tudtad, hogy a Sülvefőve egyik séfje, Hernyák Tomi is Etyeken borászkodik? Főzd meg 180 éves receptek alapján készült menüjét! |
Lábos-felvonulás és bábszínház
A rendezvényt hagyományosan a Szőke András vezette Lábos-felvonulással nyitják meg, ha szombat reggel 10-re odaértek az etyeki benzinkúthoz, akkor végigkövethetitek a menet útját. A ritmust a Pátria zenekar diktálja, a gyerekek nagyon szokták élvezni. Déltől szintén őket várja Fabók Mariann bábelőadása, A székely menyecske és az ördög. Helyszín: Búcsú téri Kisszínpad.
André-kecskesajtok
A közeli Felcsúton működő André Kecskesajt Farm sajtjait is megkóstolhatjátok a fesztiválon, például tízóraira. A választékra nem lehet panasz, a kis üzemben készítenek friss, lágy, félkemény, natúr és füstölt kecskesajtot, de persze kínálnak különféle fűszerekkel turbózott verziókat is.
Fotó: kezes-labos.hu |
Házi lekvárok és szörpök
A noszvaji Majnár Józsefnét sok lekvárrajongó ismeri már Budapest környékén, hiszen régóta foglalkozik lekvár- és szörpkészítéssel. Akinek már nincs lehetősége a nagyitól igazi házi szilvalekvárt hozni, keresse fel az ő standját, és tankoljon fel belőle.
Borok
A fesztiválról nem hiányozhatnak az etyeki borászok sem, akiknek pincéjében ezúttal is találkozhatunk az ország különböző pontjairól érkező vendégekkel. Akiknek a borát feltétlenül érdemes megkóstolni: Laposa Pincészet, Kislaki Bormanufaktúra, Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, na és persze a házigazdák palackjait is ajánlott tesztelni. A helyszínen kapható térképeken látszik, melyik etyeki pincében milyen vendég borászok vannak.
Borkollégium
Igazán izgalmas programnak ígérkezik az Újhegyen tartott Borkollégium, vagyis a Mészáros Gabriella vezette bor- és gasztronómiai kóstoló. A gyerekeknek mustkóstolót tartanak, hogy ők se maradjanak ki az élményből, lesz etyeki sonka (isteni finom!) és sajt, illetve tokaji borok is szerepelnek a „kínálatban”.