Gasztro

Mit együnk, ha csak a benzinkút maradt?

Elfelejtettél bevásárolni a hétvégére? A éjjel-nappaliban már rég elfogyott a kenyér? Nem marad más hátra, mint a benzinkút.
Szünnapi szupermarket
Szünnapi szupermarket

Arra ne számíts, hogy menő fogásokat tudsz rittyenteni energiaitalból és előre csomagolt háromszög szendvicsből, de néhány praktikával talán kihúzhatsz egy napot. Aztán irány a bolt.

Ne legyünk naivak, a benzinkút kínálata jóval drágább, mint a boltoké, ezért ha alacsony büdzséből dolgozunk akkor jobb, ha nem veszünk felesleges holmikat. Cukros löttyökre és rágcsálnivalókra ne költsünk, helyette inkább próbáljunk barna kenyeret és nem túl drága csokit venni – ha semmiképpen nem tudjuk kihagyni a bűnözést.

Csinálj melegszendvicset!

A háromszög szendvicsek tökéletesek arra, hogy grillsütővel átmelegítsük őket, ha pedig nincs ilyened, akkor egy serpenyőt hevíts fel és egy nehezéket a szendvicsre téve süsd át!

Vegyél háromsajtos szendvicset!

Az igazi tuti befutó a háromsajtos szendvics, ezek ugyanis viszonylag sokáig bírják anélkül, hogy megromlanának. szedd szét a szendvicset, fordítsd oldalra a kenyérpirítót és tedd be tedd be a szendvicset és süsd pirosra. Ha van sütőd, akkor ott is átsütheted.

Csinálj levest!

Bár nem vagyunk a porkaják barátai ilyenkor mégsem baj, ha porleves kerül az asztalra, ha van olyan szerencséd, hogy a benzikútnál van virsli akkor karikázz bele azt is. De aki igazán menő az kínai sűrű levest is csinálhat, amibe tehet pirított virslikarikákat.

Szerezz sajtot!

Meg chipset és piríts rá sajtot, kicsit gusztustalan, de finom. (na jó ehető)

Desszertnek forró csoki

Mert tejből és csokiból mást úgysem lehet csinálni….

Azért lássuk be, aki nem vásárol be legalább egy napra előre, arra nem vár kulináris örömökben gazdag ünnepnap.

Te mit ennél, ha csak a benzinkút maradna?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top