Még több brûlee |
5 részes sorozatunkban a hagyományos brûleektől a merészebb típusokon át több receptet megmutatunk neked, amelyek mindegyike megtalálható a Szuflé magazin legfrissebb számában is. Indulás a cukrászfáklyákért, és kezdődhet a karamellizálás!
Csokoládés-tonkababos-narancsos crème brûlee
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 nagy kezeletlen narancs leve és reszelt héja
4 dl tejszín
1/3 tonkabab
4 tojássárgája
2 evőkanál cukor
8 dkg étcsokoládé
kb. 1 evőkanál kristálycukor/forma a karamellizáláshoz
A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A levét kis lábasba tesszük és sűrűre beforraljuk, szinte szirupállaga legyen. Beletesszük a reszelt héjat is. A tejszínt felmelegítjük, belereszeljük a tonkababot. A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral. A meleg tejszínben feloldjuk a darabokra tört étcsokoládét, majd hozzáadjuk a tojásos-cukros masszához. Belekeverjük a narancsszirupot is. Kis porcelántálkákba adagoljuk. A formákat egy tepsibe ültetjük, majd forrásban lévő vízzel feltöltjük a tepsit úgy, hogy a formák magasságának ¾-ig érjen a víz. 150 fokos sütőben 40 percig gőzöljük, ezt követően kihűtjük, majd éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor mindegyik adag felszínét megszórjuk 1-1 evőkanál cukorral, és karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.
Megjelent a legújabb Szuflé! A tartalomból: |
|