Még több brûlee – a legszuperebb csokis |
5 részes sorozatunkban a hagyományos brûleektől a merészebb típusokon át több receptet megmutatunk neked, amelyek mindegyike megtalálható a Szuflé magazin legfrissebb számában is. Indulás a cukrászfáklyákért, és kezdődhet a karamellizálás!
Matchateás crème brûlee pisztáciás párnával
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 dl tejszín
1 teáskanál matchapor (japán zöld tea)
1 dkg friss, reszelt gyömbér
4 tojássárgája
4 dkg cukor
1 teáskanál citromhéj
kb. 1 evőkanál kristálycukor/forma a karamellizáláshoz
A pisztáciás párnákhoz:
1 rúd leveles tészta
tojásfehérje
néhány dkg vágott pisztácia
A brûleehez a tejszínt a matchaporral és a reszelt gyömbérrel forráspontig melegítjük, majd kihűtjük. Ezt követően újramelegítjük, majd leszűrjük, a reszelt gyömbért kidobjuk. Közben a tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk. A citromhéjat a tojásos részhez reszeljük, majd apránként, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tojásos részhez az ízesített tejszínt. Kisméretű porcelánformákba töltjük, majd tepsibe ültetjük őket. A tepsit úgy töltjük tele forró vízzel, hogy a formák ¾-ig érjen. 150 fokon 40 percig gőzöljük. Alaposan kihűtjük. Tálaláskor mindegyik adag felszínét megszórjuk 1-1 evőkanál cukorral, és karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.
A pisztáciás párnához a leveles tésztából 5×7 cm-es csíkokat vágunk, majd megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk vágott pisztáciával. 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
Megjelent a legújabb Szuflé! A tartalomból: |
|