Még több krumpli: |
Aki eddig csak étteremben ette, az végre otthon kipróbálhatja ezt az egyszerű fogást, ami szigorúan régi krumpliból működik csak, ugyanis a új ehhez túl vizes.
Fűszeres röszti
Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg lisztes krumpli
• 1 közepes méretű pasztinák
• 5 dkg reszelhető juhsajt
• só, bors, friss kakukkfű
• olaj a sütéshez
A feltéthez:
• 1 tubus krémsajt
• 1 pohár natúr joghurt
• fokhagyma, ízlés szerint
• só
Hámozzuk meg a krumplit és a pasztinákot, majd káposztareszelőn reszeljük le. Szűrőben csöpögtessük le, nyomkodjuk ki a zöldségek levét. A sajtot sajtreszelőn reszeljük hozzá. Bőven sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük felaprított kakukkfűvel. Teflonserpenyőben melegítsünk olajat, kézzel formázzunk lapos pogácsákat a zöldségből, és takarék lángon süssük mindkét oldalát ropogósra, oldalanként 6-8 perc alatt. Ízesítetlen krémsajtot keverjünk el natúr joghurttal, fokhagymával és sóval, ezt kínáljuk a röszti mellé.