Gasztro

A hűtő nem raktár: így vásárolj okosan!

Túlvásárolod magad? A kaja fele péntekre megromlik? Így vásárolj be egy hétre úgy, hogy minden elfogyjon, és ne egyen soknapos kaját a család!

A hűtő nem raktár: így vásárolj okosan!1. Tervezd meg, hogy mit főzöl a héten!

Próbálj úgy gondolkodni, mint az iskolai menzákon, legyen főzeléknap, tésztanap, húsnap és valami extra. Szedd össze a recepteket előre egy hétre, és úgy rakd egymás után őket, hogy a hozzávalókat lehessen kombinálni. Sok recepthez például elég egy deci tejszín, de gazdaságosabb a nagy kiszerelés, így aztán ezeket a recepteket rakd egymás után.

2. Számolj!

A felvágottaknál például nézd meg, hogy melyikben hány szelet van, és aztán kérj a pultban – hiszen úgy sokkal olcsóbb, a hét elejére oszd be a hamar megromló felvágottakat, amelyeket kimérve veszel, szerdától pedig jöhetnek a tartósabb változatok.

A hűtő nem raktár: így vásárolj okosan!3. A kenyeret ne vedd meg előre!

Bár sokan vesznek tartós kenyeret, azért az nem ugyanolyan, a sok adalékanyagról nem is beszélve; ezt nem úszhatod meg, vagy magad sütöd meg, ami 4-5 napig is jó, vagy veszel minden nap friss zsemlét.

4. Ne menj éhesen!

Az egyik legfontosabb szabály, hogy nem szabad éhesen nekiindulni a vásárlásnak, akkor ugyanis tutira túl fogod költeni magad.

5. Ne kapkodj!

A boltok tele vannak leakciózott árukkal, ezeknél azonban sokszor lehet olcsóbbat is találni, csak egy kicsit szét kell nézni. Ami pedig nagyon fontos, hogy a termékeknél sose a kiírt árat nézd, hanem a kisbetűkkel feltüntetett kilónként vagy literenkénti ár lesz a mérvadó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top