Gasztro

Folytatja blogját az ételfotós kislány

Hatalmas felháborodást keltett a népszerű ételfotós blog bezáratása. Az oktatási miniszter közbelépett.

Folytatja blogját az ételfotós kislány Mint azt korábban a Nők Lapja Café is megírta, a skóciai Lochgilpheadben élő 9 éves kislány, Martha Payne néhány hete blogot indított, ahova minden egyes nap feltöltötte a menzán fogyasztott ebédjéről készült fotót. A kislány ezzel akarta felhívni a figyelmet arra, hogy egészségtelen és unalmas ételeket etetnek a diákokkal.

A blog alig néhány nap alatt elérte a többmilliós látogatottságot, és a média is világszerte felkapta a történetet. Bár a blog döntő többségében pozitív visszajelzéseket kapott, Lochgilphead tanácsa úgy látta, hogy negatív fényt vet a városra és az iskolára, ezért betiltották azt. Miután a kislány búcsúposztjában közölte a döntést és elköszönt, olvasók százai adtak hangot felháborodásuknak, a történet pedig még nagyobb nyilvánosságot kapott, mint korábban. A kislány számos felkérést kapott tévé- és rádióműsorokban való szereplésekre, interjúkra, sőt már Hollywoodból is érdeklődtek a sztorija iránt. 

A tanácsot feldühödött támogatók üzenetei és telefonhívásai árasztották el, ezzel párhuzamosan pedig a blogban kezdeményezett jótékonysági gyűjtésre is mind több és több felajánlás érkezett. Már a 60 000 fontot is meghaladja az összegyűlt pénz, amit harmadik világbeli gyermekek élelmezésének javítására fordítanak majd egy segélyszervezeten keresztül.

A tanács tiltó határozata nem csupán a közvéleményt dühítette fel, de a skót oktatási minisztert is, aki arra utasította a döntéshozókat, hogy vonják vissza a tilalmat, amit azonnali hatállyal meg is tettek. Martha már aznap újraindította a blogját, amit továbbra is nagyon szeret, de még jobban örül annak, hogy a gyűjtéssel rengeteg rászoruló gyereken tudnak majd segíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top