Eddig csináltunk már pillecukrot és törökmézet, de a négercsók ezeknél jóval bonyolultabb vállalkozásnak tűnt. Egyrészt az eredeti négercsók tölteléke igazán furcsa állagú, másrészt a legfinomabb a puncsos, amihez valamilyen aromára van szükség, azt viszont nem mertük bevállalni. Ezért mi a hagyományos vaníliás változatot készítettük el.
Tojásfehérje vagy tejszín?
A négercsóknál ez a legfajsúlyosabb kérdés. Sokan azt mondják, hogy igazán finom csak akkor lesz, ha tojásfehérjével csináljuk, más viszont a biztonságosabb utat választja és tejszínhabból csinálja. Mi a nyári hőségre való tekintettel lemondtunk a tojásfehérjéről, ugyanis bármennyire is vigyázunk, ilyenkor nem jó nyers tojással főzni.
Nézd meg hogyan készült! |
Hozzávalók nagyjából 30 négercsókhoz:
3,5 dl tej
20 dkg cukor
2 cs. zselatin (kis zacskó)
6 evőkanál víz
2 cs. tejszínhabpor
1 csomag vaníliás cukor
15-20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
1 csomag ostyalap (nagyobb közértekben kapható)
A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral együtt felforraljuk, amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a vízzel elkevert, felmelegített zselatint, majd betesszük a hűtőbe és megvárjuk, ameddig teljesen kihűl. Ha megvagyunk, beleöntünk 2 zacskó tejszínhabport, majd addig verjük, ameddig nem lesz tojásfehérjehab keménységű. Kicsit várunk, hogy a zselatin megfogja a krémet. Addig az ostyalapot pogácsaszaggatóval kivágjuk. A krémet habzsákba töltjük, rányomjuk az ostyára, majd ha egy kicsit szikkadt, olvasztott csokoládéba mártjuk és tálalásig hűtőben tároljuk.