Nagy-Britanniában új esküvőitorta-divat van kibontakozóban: a trendérzékeny párok újabban nem édes-krémes és persze kellőképpen dizájnos tortacsodákkal, hanem sokkal prózaibb, húsos pitékből emelt desszerttel ünneplik lakodalmukat.
A csirke-, illetve disznóhússal töltött, különböző méretű húsos pitéket az emeletes torta emeleteihez hasonlóan pakolják egymásra, majd jellemzően élő vagy művirággal és szalagokkal díszítik, hogy azért a szükséges esküvői pompa is meglegyen, a torta tetejére pedig természetesen menyasszonyt és vőlegényt mintázó figurák is állíthatók. Akadnak azonban olyan megrendelők is, akik nem csupán ízben, de dekorációban is szeretnének eltérni a hagyományostól: nekik a zöldséges-petrezselymes díszítést ajánlják.
Egy ilyen torta általában 60-70 centiméter magas, a súlya 7-9 kiló, az ára pedig mérettől, kidolgozottságtól függően 120–180 font, azaz nagyjából 40 000 – 65 000 forint körüli.
Mit szóltok az ötlethez? Rendelnétek ilyet az esküvőtökre?