Egy igazán különleges új sört szerettek volna létrehozni egy oregoni sörfőzdében, de maguk sem gondolták volna, milyen messze kell elmenniük, mire rátalálnak a megoldásra. Amikor különböző újféle sörélesztőkkel kísérleteztek, egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért poénból mintákat vettek egy aranyérmes sörfőző, John Maier szakállából, írja a Huffington Post.
John Maier, az élesztőgazda |
Az 1978 óta növesztett szakállból sikerült is kinyerniük némi élesztőt, és mint kiderült, tökéletes sört tudtak készíteni a segítségével. „Mintha egy tűt kerestünk volna egy szénakazalban, de sikerült – lelkendezett az egyik sörfőző. – Zseniális, hogy éppen egy sörfőzőmester szakállából nyertük ki.”
Bár a szakállas sör nem hangzik gusztusosan, az élesztő gazdája szerint nincs ebben semmi különös, hiszen az élesztő mindenhol ott van. Egyelőre azért tovább tesztelik a szakállas söröket, de jövőre elkezdik palackozni a végleges változatot. Még be is jöhet nekik, hiszen mostanában úgyis divat az arcszőrzet.