Gasztro

Szakállból készül az új sör

Mindenhol keresték a tökéletes sörélesztőt, végül egy aranyérmes sörfőző mester szakállában találtak rá.

Egy igazán különleges új sört szerettek volna létrehozni egy oregoni sörfőzdében, de maguk sem gondolták volna, milyen messze kell elmenniük, mire rátalálnak a megoldásra. Amikor különböző újféle sörélesztőkkel kísérleteztek, egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért poénból mintákat vettek egy aranyérmes sörfőző, John Maier szakállából, írja a Huffington Post.

John Maier, az élesztőgazda
John Maier, az élesztőgazda

Az 1978 óta növesztett szakállból sikerült is kinyerniük némi élesztőt, és mint kiderült, tökéletes sört tudtak készíteni a segítségével. „Mintha egy tűt kerestünk volna egy szénakazalban, de sikerült – lelkendezett az egyik sörfőző. – Zseniális, hogy éppen egy sörfőzőmester szakállából nyertük ki.”

Bár a szakállas sör nem hangzik gusztusosan, az élesztő gazdája szerint nincs ebben semmi különös, hiszen az élesztő mindenhol ott van. Egyelőre azért tovább tesztelik a szakállas söröket, de jövőre elkezdik palackozni a végleges változatot. Még be is jöhet nekik, hiszen mostanában úgyis divat az arcszőrzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top