A tökmag ugyanis omega–3-zsírsavakban gazdag, ami jó hatással van a szív- és érrendszeri panaszok megelőzésére, ráadásul finom is. Akkor meg miért dobnánk ki a faragás után? Három receptet adunk.
Édes-csípős tökmag
Hozzávalók:
- 1 teáskanál só
- 1 db tojásfehérje
- 1/4 csésze (bio) nádcukor
- 1 csésze tökmag
- 1 teáskanál cayenne bors
Elkészítés
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, a sóval és a Cayenne-borssal, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínűre pirítjuk.
Egyenesen Indiából-Tökmag
Hozzávalók:
- másfél teáskanál só
- 1 db tojásfehérje
- 2 teáskanál currypor
- 1 csésze tökmag
Elkészítés
Az elkészítés módja tökéletesen ugyanaz, mint az első variációnál. A tojásfehérjébe jönnek a fűszerek, aztán a tökmag, és végül irány a sütő.
Fekete teával és vajjal
Hozzávalók:
- fél teáskanál só
- 3 evőkanál (sótlan, olvasztott) vaj
- 1 csésze tökmag
- 1 teáskanál (porrá őrölt) fekete tea
Elkészítés
A vajat összekeverjük a teával, a sóval és a tojásfehérjével, majd beleforgatjuk a friss tökmagot, és a szokott módon, nagyjából 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A képek és a receptek forrása: 101cookbooks.com