Hamburger, robot módra |
Egy amerikai cég, a Momentum Machines a hét elején bejelentette, hogy egy egyedülálló gyorsétteremlánc indítását tervezik, ahol nem lesz szükség emberi munkaerőre, ugyanis az ételek elkészítésétől kezdve a kiszolgálásig mindent gépek végeznek majd.
Saját fejlesztésű masináik egy óra alatt akár 350 hamburgert is legyártanak majd. A vendégek a saját ízlésük szerint választhatják meg a szendvicsekbe kerülő összetevőket és azok arányát. A robotszakács ezt követően azonnal elkészíti számukra a kívánt szendvicset: ekkor süti csak meg a húst és szeleteli le a zöldségeket, így az étel a lehető legfrissebb lesz.
A cég állítása szerint a robotkonyha nem csupán gyorsabb, de higiénikusabb is, mint ahol emberek dolgoznak, ráadásul csupán 2,2 négyzetméteres alapterületet igényel, így több hely marad a vendégtérnek.
A gép prototípusát már bemutatták, azt azonban még nem közölték, hogy pontosan mikor és hol nyílik majd meg az első robotétterem.