Gasztro

Van élet a Meki után – új gyorsétteremlánc nyílik

Egészséges gyorsétterem? Amerikában? Nagy fába vágták a fejszéjüket az exmekisek.
Egészséges gyorsétterem? Van ilyen!

Mondd ki a McIgent a Mekiben! » 

A bohócos cég néhány volt vezető beosztású dolgozója Lyfe Kitchen (Like Your Food Everyday, vagyis szeresd az ételed minden nap) néven hoz létre új gyorsétteremláncot Amerikában, ahol kifejezetten az egészséges ételekre koncentrálnak.

Az első üzlet még idén nyáron megnyílhat a kaliforniai Palo Altóban, melyet a tervek szerint öt év alatt további 250 (!!!) étterem követhet. A menük elkészítésében Art Smith, Oprah Winfrey egykori személyes séfje is kiveszi részét. A chicagói központú cég törzsközönségét a 18–49 éves nőkre építi, és remélik, hogy elégedett vásárlóként idővel magukkal hozzák férjüket/barátjukat és a családjukat is.

Egészséges gyorsétterem? Van ilyen!

Az étteremlánc koncepciója szerint alacsony kalóriatartalmú húsokat és sok-sok zöldséget, főleg salátákat kínálnak majd az étlapjukon. Az egészséges étkek mellett komoly hangsúlyt fektetnek majd a környezetbarát üzlethelyiségekre és az ételek újrahasznosítható csomagolására is. Bár első ránézésre az ötlet kiválónak tűnik, hiszen ez a piac még nincs igazán lefedve, de tudni kell, hogy az amerikaiak többsége ódzkodik az egészséges ételektől, így a vállalkozás nem kis kockázatot rejt magában.

Egészséges gyorsétterem? Van ilyen!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top