Gasztro

Készül a világ első robotétterme

A hipermodern gyorsétteremben csak a vendégek lesznek emberek.
Hamburger, robot módra
Hamburger, robot módra

Egy amerikai cég, a Momentum Machines a hét elején bejelentette, hogy egy egyedülálló gyorsétteremlánc indítását tervezik, ahol nem lesz szükség emberi munkaerőre, ugyanis az ételek elkészítésétől kezdve a kiszolgálásig mindent gépek végeznek majd.

Saját fejlesztésű masináik egy óra alatt akár 350 hamburgert is legyártanak majd. A vendégek a saját ízlésük szerint választhatják meg a szendvicsekbe kerülő összetevőket és azok arányát. A robotszakács ezt követően azonnal elkészíti számukra a kívánt szendvicset: ekkor süti csak meg a húst és szeleteli le a zöldségeket, így az étel a lehető legfrissebb lesz.

A cég állítása szerint a robotkonyha nem csupán gyorsabb, de higiénikusabb is, mint ahol emberek dolgoznak, ráadásul csupán 2,2 négyzetméteres alapterületet igényel, így több hely marad a vendégtérnek.

A gép prototípusát már bemutatták, azt azonban még nem közölték, hogy pontosan mikor és hol nyílik majd meg az első robotétterem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top