Mindössze egyetlen éjszakára nyitja meg kapuit a londoni Sohóban a világ első sütiszállodája. A nyolc hotelszobában nem csupán tálcákon áll hegyekben az édesség, de a berendezési tárgyak egy része is ehető.
A vendégek falatozhatnak például az ablakpárkányból, szőnyegből, az éjjeliszekrényen elhelyezett könyvekből, vagy épp a virágdekorációból, de akár a karamellás pattogatott kukoricával teli kádba is bevethetik magukat, ha épp arra támad gusztusuk.
A sütiszálló ehető berendezésén 14 cukrászművész dolgozott: több mint 2000 órát töltöttek a sütéssel, 900 órát a dekorálással és közel 600 kiló nádcukrot használtak fel.
„Reméljük, hogy a sütihotellel be tudjuk mutatni az arany és barna nádcukor sokoldalúságát, és arra inspiráljuk az embereket, hogy legyenek kreatívak a konyhában” – mondta James Whiteley, a Tate & Lyle cukorgyár szóvivője.