Gasztro

3 cukormentes édesség sztíviával

A természetes alapanyagú sztívia akár 300-szor édesebb lehet az étkezési cukornál, legütősebb érv mellette mégis a nulla kalóriatartalma! Süthetünk-főzhetünk vele, nem bomlik le, mint az aszpartám. Íme, három finomság!

New York-i sajttorta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 23 dkg krémsajt
  • pár csepp vanília aroma
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 1/4 teáskanál (folyékony) sztívia

Tortaalap:

  • 1 evőkanál liszt
  • másfél evőkanál (olvasztott) vaj
  • 240 pekándió
Kategóriadesszert
Elkészítési idő80 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az összetört diót keverjük el a vajjal és a liszttel (a liszt elhagyható), öntsük a sütőpapírral kibélelt 23 centis tortaformába, alaposan nyomkodjuk le. Keverjük simára a krémsajtot, a vaníliaport és a folyékony sztíviát. Verjük fel a 2 tojássárgáját és a 4 tojásfehérjét, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítőt. Az összekevert masszát öntsük a tortaalapra, és tegyük a 150 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül egy óra alatt elkészül. Még finomabb, ha egy napig állni hagyjuk a hűtőben!

 

Vanília/Csokipuding

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/4 teáskanál só
  • 0,5 l (legjobb a cukrozatlan mandulatej, de használhatunk rizs- vagy sovány kókusztejet is) tej
  • 3 evőkanál (vagy nyílgyökér) kukoricakeményítő
  • ¾ tk folyékony vaníliás sztívia vagy fél tk sztíviapor sztívia
  • másfél teáskanál vaníliapor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

  • * A csokis pudinghoz:
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor, folyékony csokis sztívia

Öntsük össze a tejet, sztíviát és a sót egy közepes méretű edényben. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg nem forr. Öntsük hozzá a negyed liter vízzel elkever kukoricakeményítőt, és addig kavargassuk, míg sűrű nem lesz. Hagyjuk hűlni öt percig, majd szórjuk bele a vaníliát. Légmentesen zárt edényben tároljuk, hogy ne képződjön hártya a tetején. Megszórhatjuk édesítetlen kókuszreszelékkel, a vaníliapudingot összetört gyömbérrel!

 

Áfonyás-citromos turmix

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2,5 dl (legjobb az organikus nyers tej, de helyettesíthetjük mandula-, kókusz- vagy normál tejjel) tej
  • 1/4 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg áfonya
  • 1 csepp (folyékony, citromos) sztívia
Kategóriadesszert
Elkészítési idő5 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

Turmixgépben fél perc alatt kész, tálaljuk üvegkelyhekben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top