A hét nagy részén már túl vagyunk, a mostani menü ráadásul olyan egyszerű, hogy még egy kezdőnek is simán menni fog.
Péntek
Reggeli
Csirkemáj-pástétomos szendvics
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint mustár
- 0,5 dkg csirkemáj
- 1 ujjnyi füstölt szalonna
- 1 evőkanál kacsazsír
Elkészítés
A pástétom receptjét itt találod!
Ebéd
Kapros joghurtos tökfőzelék tükörtojással
Hozzávalók:
- 4 evőkanál liszt
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 1 csokor kapor
- 5 dkg vaj
- 2 db vöröshagyma
- 1 db (fejenként) tojás
- 6 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só
- 3 teáskanál cukor
- 1 kg cukkini
Elkészítés
A cukkinit megmossuk, és ha nem túl vastag a héja, akkor azzal együtt lereszeljük, ha már öregebb a zöldség, akkor ugyanúgy megpucoljuk és kimagozzuk, mintha tök lenne. Kicsit sózzuk, majd állni hagyjuk és kinyomkodjuk. Vajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a tököt és készre pároljuk, ha nem enged elég vizet, akkor felöntjük. A lisztből, a tejfölből és a joghurtból habarást készítünk, majd állandó kevergetés mellett a cukkinihez adjuk. Sózzuk, és ha kell, cukrozzuk, majd hozzáadjuk a kaprot. Tükörtojással tálaljuk.
Vacsora
Bundás kenyér fokhagymás tejföllel
Hozzávalók:
- 1-2 csipet só
- 1 pohár tejföl
- 1 db fejenként tojás
- ízlés szerint fokhagyma
- sütéshez olaj
- ízlés szerint bors
- pár szelet (szikkadt) kenyér
Elkészítés
A bundás kenyér receptjét csak a tisztesség kedvéért írjuk le. A kenyeret felszeleteljük, majd a sós, borsos felvert tojásokba mártjuk. Forró olajban pirosra sütjük. A fokhagymát és a tejfölt összekeverjük, majd a bundás kenyérrel tálaljuk.
A hétvégi menü receptjét nemsoká külön cikkben közöljük, de a fogásokat már most eláruljuk:
Reggeli – Hagymás tojásrántotta
Ebéd – Szalonnás, tésztás bableves és kókuszos tejberizs barackkal
Vacsora – Héjában sült krumpli pirított szalonnával és kapros tejföllel
A szerdai és csütörtöki menüt itt találod!
Ezeket a tippeket adtuk hétfőre és keddre.