A gumicukor határozottan azok közé az édességek közé tartozik, ami sajnos függőséget okoz – az érintettek pedig nemcsak gyerekek lehetnek, a felnőttek is rákaphatnak; baj ezzel pedig az, hogy csak az isten tudja, mennyi káros anyag van a bolti termékekben. Még szerencse, hogy kikísérletezték, hogyan készíthető el otthon a gumicukor egészséges változata. Megmutatjuk, hogyan készül!
Forrás: meatified
Lépésről lépésre!
Vegyünk egy finom ízű dinnyét, kockázzuk fel, távolítsuk el belőle a magokat, majd mehet is bele a gyümölcscentrifugába! Az alaprecept fél liter dinnyelével számol, amihez 1 csomag (25 g) zselatin szükséges. (Zárójelben írjuk, elsősorban a vegetáriánusoknak, hogy a boltokban kapható növényi eredetű zselatin.) A dinnyelevet keverjük össze a zselatinnal, majd állandó kevergetés mellett óvatosan melegítsük, amíg be nem sűrűsödik. Aki édesíteni szeretné, még a sűrűsödés előtt adagoljon hozzá mézet; ízesíteni pedig frissen facsart citrommal vagy lime-mal lehet! Fontos lépés, hogy a masszánk tetején képződő habot távolítsuk el, aki ezt a lépést kihagyja, számoljon egy buborékos, kevésbé esztétikus végeredménnyel. Ha ezzel is megvagyunk, a sűrű masszát öntsük sütőformába vagy hőálló jégkockatartóba – s amint kihűlt, mehet is a hűtőbe!
Ezt már próbáltad??
Csináld magad: rizstej, zabtej, mandulatej
Csináld magad: energiaital
Csináld magad: cukkinis kenyér
Csináld magad: házi sörkoktél
Csináld magad: házi gyros