Főzz velünk!
Adott két gasztromániás, akik ráadásul a magánéletben is jól kijönnek egymással. Együtt főznek, sütnek. Hol 10 kiló mézeskalácsot egy jótékonysági vásárra, hol pedig kacsát a csajos karácsonyra. Kajári Zsófi a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, de álmaiban a saját cukrászdájában süti a legfinomabb süteményeket, házi kekszeiért pedig még Londonban is rajonganak. Pácsonyi Daniella a Nők Lapja Café szerkesztője, álmaiban viszont egy 5 asztalos éttermet vezet, ahol mindig van konfitált kacsa és csirkepaprikás az étlapon, a kekszet persze ő is Zsófitól rendeli. Ők ketten pedig összeálltak, hogy hetente egyszer megtanítsanak nektek egy egyszerű/házias/édes/virítós finomságot. Nincsenek trükkök, előre legyártott, fényesre mázolt sült csirkék, amit a konyhában láttok, az pont így történik akkor is, ha a kamera nem forog… |
Sacher-torta
Hozzávalók 10-12 szelethez:
A tésztához:
- 14 dkg vaj
- 14 dkg porcukor
- 5 tojás
- 14 dkg csokoládé
- 13 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg darált dió
A bevonáshoz:
- 25-30 dkg baracklekvár
- 15 dkg étcsokoládé
- 2-3 evőkanál étolaj
A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd a tojások sárgáját hozzáadva tovább habosítjuk. A 14 dkg étcsokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk (ne legyen forró!), és belekeverjük a vajas részbe.
A lisztet, a sütőport és a darált diót egy tálban elkeverjük, az 5 tojásfehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük.
A csokoládés részt óvatosan elegyítjük a tojásfehérjehabbal, majd finoman beleforgatjuk a lisztes-diós részt.
Egy 20 cm átmérőjű tortakarikába töltjük a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük. Ha gyorsan barnulna, a hőmérsékletet 25 perc után 150-160 fokra mérsékelhetjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Ha azt szeretnénk, hogy szép sima legyen a tortánk felülete, megfordítjuk a tortakarikát, hogy az alja legyen majd a teteje.
A baracklekvárt egy kis lábasban felforraljuk. A langyosra hűlt tortalapot vízszintesen középen kettévágjuk, majd megkenjük a lekvárral, és a külsejét is körbekenjük. Hűtőbe tesszük legalább 1,5 órára, hogy összeérjen.
A bevonáshoz a csokoládét vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a kihűlt tortát.
Nézz bele a korábbi részekbe is! Kattints!
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a boros csirke
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a papírban sült pisztráng
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a nagyi pitéje
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a gazpacho
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a házi vaníliafagyi
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rozé kacsamell
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a mandulás lekváros linzer
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a tejfölös tojásos nokedli
Kajári és Pácsonyi főz: így készül az epres csokitorta
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rizottó
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a „dobostortás” kuglóf
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a csirkepaprikás